Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Karlovarském kraji zůstala v červenci nezaměstnanost na 3,6 procenta

Podíl nezaměstnaných v Karlovarském kraji zůstal v červenci na 3,6 procenta. V evidenci Úřadu práce ČR (ÚP) bylo na konci měsíce 7227 lidí, jen o 63 více než před měsícem. Nepatrně také vzrostl počet volných míst. V celém Česku se podíl nezaměstnaných v červenci zvýšil o 0,2 procentního bodu na 3,3 procenta, vyplývá ze zveřejněných údajů Úřadu práce.

"Za mírným nárůstem nezaměstnanosti stojí snížená aktivita firem v letním období v oblasti přijímání nových zaměstnanců z důvodů celopodnikových dovolených a v menší míře každoročně se opakující příchod části zaměstnanců ze školství do evidence Úřadu práce ČR,“ shrnul generální ředitel ÚP ČR Viktor Najmon. Z celkového počtu nezaměstnaných v evidenci úřadu práce bylo v červenci v Karlovarském kraji 6538 takzvaně dosažitelných, kteří mohou ihned nastoupit do zaměstnání.

Nejnižší nezaměstnanost je stále na Chebsku, kde dosahuje 2,5 procenta. Proti červnu podíl vzrostl o 0,1 procentního bodu. V evidenci úřadů práce bylo na Chebsku 1541 lidí. Podobně i na Karlovarsku podíl nezaměstnaných nepatrně vzrostl o 0,1 procentního bodu na červencových 3,9 procenta. Bez práce bylo podle údajů ÚP 2983 lidí. Nejvyšší podíl nezaměstnaných je dlouhodobě na Sokolovsku. V červenci to bylo 4,5 procenta, stejně jako před měsícem. Uchazečů o zaměstnání eviduje ÚP na Sokolovsku 2703.

Ke konci července firmy prostřednictvím úřadu práce nabízely v Karlovarském kraji 6362 volných míst, což bylo o 16 míst více než v červnu. Nabídka míst je ale značně nerovnoměrná. Na Chebsku si uchazeči mohou vybrat z 3553 volných míst, na Karlovarsku je to už jen 1851 a na Sokolovsku pouhých 994 volných míst. Na jedno volné místo tak na Sokolovsku připadá 2,7 uchazeče, což je aktuálně šestý nejvyšší podíl v Česku. Na Karlovarsku je top 1,6 uchazeče na jedno místo. Na Chebsku pak je nabídka volných míst výrazně vyšší než než počet uchazečů o práci. Na jedno místo tak připadá jen 0,4 uchazeče.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Úřad práce

Štítky nezaměstnanost, podíl nezaměstnaných, práce, volná místa, Karlovarský kraj, Úřad práce České republiky, Česko, okres Cheb, okres Sokolov, Viktor Najmon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji zůstala v červenci nezaměstnanost na 3,6 procenta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.