Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na konzolové lávce naproti hotelu Thermal začala rekonstrukce

Schodiště na konzolové lávce naproti hotelu Thermal v Karlových Varech se uzavřelo a začala jeho celková rekonstrukce. Opravy měly začít už v červnu, město se ale dohodlo s dodavatelem na posunutí začátku prací kvůli konání filmového festivalu. Přesto by se termín pěti měsíců stavebních prací měl dodržet. Rekonstrukce bude stát 7,6 milionu korun bez DPH, řekl náměstek primátorky Karlových Varů Petr Bursík (ODS).

Stavbaři už odstranili z lávky povrchové vrstvy. "Zjistilo se, že pod asfaltem je silně degradovaný beton, takže se odstranila i tato betonová vrstva. Z lávky tak zbyla jen nosná konzole. Komplikace to není, prostě se místo sanace bude dělat nový beton," uvedl zástupce dodavatelské firmy Rocknet Miroslav Zuckerstein.

Při rekonstrukci budou stavbaři používat poněkud nezvykle lešení, které bude stát přímo v řece Teplé, nad kterou konzolová lávka vede. Součástí prací je odstranění asfaltobetonového krytu na horní straně lávky, otryskání povrchu betonu a jeho reprofilace a následně bude provedena nová nátěrová hydroizolace a nová pochozí vrstva lávky z litého asfaltu. Také budou otryskány spodní a boční strany lávky a bude doplněna chybějící výztuž. Zábradlí lávky bude očištěno a bude mít nový nátěr.

Rekonstrukce konzolové lávky u Thermalu je další z řady oprav mostů v Karlových Varech. Největší akcí byla stavba nového Dvorského mostu, nedávno stavbaři dokončili novou Goethovu lávku a v současnosti rekonstruují i Festivalový most.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČTK/Slavomír Kubeš

Štítky ČR, správa, stavby, most, Karlovy Vary, lávka, Hotel Thermal, ODS, beton, ROCKNET s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na konzolové lávce naproti hotelu Thermal začala rekonstrukce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.