Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj nechal zrekonstruovat bývalý domov mládeže v Dalovicích. Přestavba vyšla na necelých 20 milionů

Za necelých 20 milionů korun nechal Karlovarský kraj opravit bývalý domov mládeže v Dalovicích, který dříve využívali žáci zemědělské školy. Nyní se do něj stěhují děti z Dětského domova Karlovy Vary a Ostrov. Přestavba vyšla na 19, 4 milionu korun.

Děti a zaměstnanci Dětského domova Karlovy Vary a Ostrov sídlili v budovách dětské vesničky SOS v Doubí u krajského města. Tam jim ale skončil pronájem a bylo potřeba hledat nový, vhodný objekt. Požadavkům dětského domova odpovídala právě budova bývalého domova mládeže, který dříve využívali žáci zemědělské školy. 

Před stěhováním bylo ale nutné budovu opravit. „Díky rekonstrukci teď vzniklo zázemí pro dvě rodinné skupiny, v každé z nich je po osmi dětech. Dále jsou k dispozici čtyři startovací pokoje pro děti starší 18 let a v podkroví jeden byt pro matku s dítětem. Moderní zázemí mnohem lépe naplňuje potřeby dětí, vytváří možnosti pro jejich aktivity i potřebné soukromí. Příjemné prostředí určitě ocení i zaměstnanci, kteří se o děti starají,“ uvedl krajský radní Jindřich Čermák (Piráti).

Během rekonstrukce došlo k výměně elektřiny, vodovodu, kanalizace i vytápění. Kromě obytné části se společenskou obývací místností budou mít nový obyvatelé k dispozici prádelnu, kuchyni, kancelář, technickou místnost, a i hygienické zázemí. Celá budova byla také zateplena a v současnosti už má kolaudační souhlas.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky dětský domov, rekonstrukce, oprava, Karlovy Vary, Dalovice, domov, Ostrov, Karlovarský kraj, Doubí, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj nechal zrekonstruovat bývalý domov mládeže v Dalovicích. Přestavba vyšla na necelých 20 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.