Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Císařské lázně přizpůsobí své okolí vzhledu budoucího Divadelního korza

Karlovarský kraj upraví projekt rekonstrukce Císařských lázní, aby jejich okolí zapadlo do konceptu Divadelního korza, které připravuje město. Změny se budou týkat například dlažby před budovou Císařských lázní, ale třeba také odlišné nivelity komunikací. Rekonstrukce Císařských lázní skončí za rok, už nyní se ale lidem odhalila už dokončená čelní strana národní kulturní památky.

Koncepci vzhledu Divadelního korza, což bude prostor od Divadelního náměstí až k Císařským lázním, zpracovala Kancelář architektury města Karlovy. „Oni mají určitou představu o velikosti a barvě dlažebních kostek nebo to, jakou výsadbu bychom měli v okolí mít. Takže my se k tomu chceme co nejvíce přiblížit. Proto měníme původní projekt a trochu jsme navýšili prostředky pro projektanta," uvedl zastupitel Karlovarského kraje Pavel Čekan (HNHRM).

Studie Divadelního korza počítá hlavně se zklidněním dopravy a reorganizací parkovacích míst s vazbou na plánované parkovací domy. Podpořena by měla být hlavně pěší doprava a cyklodoprava, v prostoru by měla být vysazena nová stromořadí. Studie řeší i návrh kvalitních povrchů s jednoduchými, ale funkčními detaily. Studie se týká pravého břehu Teplé od Vřídelní kolonády po Císařské lázně, které by se měly znovu stát jednou z dominant tohoto prostoru.

Na rekonstrukci Císařských lázní se stále pracuje, ale některé prvky jsou už hotové. Veřejnost tak má po několika letech, kdy byla celá stavba zakrytá lešením, možnost vidět budoucí vzhled památky. Její rekonstrukce by měla stát 1,3 miliardy korun, a to včetně unikátní vestavby koncertního sálu na nádvoří Císařských lázní.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořínek

Štítky ČR, správa, památky, lázně, Karlovy Vary, vzhled, Karlovarský kraj, rekonstrukce, Pavel Čekan, národní kulturní památka, Divadelní náměstí, projekt, architektura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Císařské lázně přizpůsobí své okolí vzhledu budoucího Divadelního korza  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.