Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

ČOI zjistila pochybení u poloviny restaurací na karlovarském festivalu

Česká obchodní inspekce (ČOI) provedla v Karlových Varech od začátku letošního ročníku filmového festivalu zatím tři desítky kontrol restaurací a barů. Pochybení inspektoři zjistili téměř v polovině případů. Nejčastějším prohřeškem bylo nedodržení míry u nápojů a hmotnosti u pokrmů. O průběžném výsledku kontrol informoval web iROZHLAS.cz a Česká televize.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je největší filmový festival v České republice. Letošní 56. ročník začal v pátek a skončí v sobotu 9. července.

Pracovníci ČOI dosud na festivalu provedly asi 30 kontrol restaurací a barů. Téměř u poloviny zjistili pochybení. V jedné z restaurací v centru Karlových Varů jim byl naúčtovaný džbánek vody, který ale obsluha nepřinesla. V dalším z kontrolovaných podniků nenalili inspektorům správnou míru alkoholických nápojů, uvádí jako příklad web Českého rozhlasu.

Podle České televize se pokuty zatím nejčastěji pohybovaly mezi 5000 a 7000 korunami. Ve správním řízení to může být až pět milionů korun, dodala ČT.

Karlovarský filmový festival letos nabízí fanouškům kinematografie asi 170 filmů, převážně celovečerních. Letošní ročník je po dvou letech covidových omezení první, který se koná v tradiční podobě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, trh, film, restaurace, festival, Karlovy Vary, Česká obchodní inspekce, filmový festival, Česká televize, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Česko, Český rozhlas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČOI zjistila pochybení u poloviny restaurací na karlovarském festivalu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.