Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Sportovci nekouří, hlásí Karlovy Vary. Lidé si nezapálí ve volnočasovém centru Rolava

Karlovy Vary se vytasily s novým projektem, který má propagovat město i přimět kuřáky, aby odhodili cigaretu. Ve volnočasovém centru Rolava, v němž místní s oblibou tráví čas nebo sportují, zavedly přísný zákaz kouření. Město tím chce podpořit nekuřáckou kulturu.

Volnočasový areál Rolava využívají lidé z Karlových Varů i okolí s oblibou pro odpočinek a sportování. V areálu se například nachází například tenisové dvorce, kurty pro plážový volejbal nebo přírodní koupaliště. Mimo jiné se v objektu konají pravidelně kulturní akce. Od léta navíc čekají na návštěvníky novinky. Přibude atrakce vodního lyžování a také nekuřácká zóna, jež platí v celém areálu.

Rádi bychom tím zdůraznili zaměření našeho města na zdraví, lázeňství, zdravý životní styl a aktivní turistiku. Důležitým cílem je i snaha motivovat Karlovaráky, aby udělali něco pro své zdraví. A to i při aktivním trávení volného času, které jim nabízí řada místních sportovišť, desítky tras v lázeňských lesích, a také náš areál Rolava. V případě kuřáků, aby udělali zásadní krok směrem k odvykání,“ uvedla na webu města karlovarská primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO). 

Zapálit si bude možné pouze na třech vymezených místech. Kuřárny jsou vyznačené v plánech, které připravila iniciativa Karlovy Vary – Město bez kouře. Záměrem kroku je, aby milovníci cigaret získali motivaci přestat kouřit. „Aktuálně sjednocujeme označení nekuřáckých zón v lázeňské části města. V předchozích letech jsme také nechali rozmístit v ulicích Karlových Varů nové speciální koše - tubusy na nedopalky. Součástí těchto aktivit je i zacílení areálu Rolava směrem k podpoře nekuřácké kultury,“ dodal manažer projektu Tomáš Melč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Kouření, Sportování, Odvykaní, Rolava, ANO 2011, Andrea Pfeffer Ferklová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovci nekouří, hlásí Karlovy Vary. Lidé si nezapálí ve volnočasovém centru Rolava  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.