Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovarský kraj si plácl s Ústeckým. Společně chtějí lákat lidi do Krušnohoří

Karlovarský a Ústecký kraj chtějí pomoci cestovnímu ruchu a propagaci hornické krajiny Krušnohoří zapsané na seznam UNESCO, založí k tomu destinační agenturu. Společně budou podporovat také vybudování chybějící infrastruktury, zabývat se hodlají i budoucností přeshraničních lokalit Klínovce, pěší Hřebenovky, cyklotras a magistrály pro běžecké lyžování. Sdělil to náměstek hejtmana Karlovarského kraje Vojtěch Franta (Piráti).

Destinační agentura bude působit na celém území Krušných hor a v kontaktu bude rovněž se sousedním Saskem. „V oblasti cestovního ruchu dosud nikdy nebylo řešeno Krušnohoří jako jeden celek, přitom se jedná o rozsáhlou oblast dlouhou více než 100 kilometrů, na šířku má 10 až 20 kilometrů. Chceme systémově plánovat a zastřešit veškeré aktivity, které zatím probíhají v Krušných horách roztříštěně, aby dávaly smysl návštěvníkům i místním,“ uvedl Franta.

Jde podle něj o území s významným rozvojovým potenciálem z hlediska rekreačních aktivit, sportu, vzdělávacího cestovní ruchu i kulturních a komunitních akcí. „Naším cílem totiž není navýšit počet turistů v Krušnohoří a zkomplikovat život tamním obyvatelům, ale řízeně rozvíjet turismus v oblasti takovým způsobem, aby se naopak spokojenost a kvalita života místních pořád zlepšovala,“ uvedl náměstek.

Založení společné oblastní destinační agentury umožní koncentrovat finanční prostředky na podporu cestovního ruchu a efektivněji s nimi nakládat. Financování agentury bude vícezdrojové, na základě členství, partnerství, díky vlastní činnosti, pomocí podpůrných programů, grantů a fondů z dalších zdrojů veřejné správy, ale také s pomocí sponzorů a donátorů. Pokud založení Destinační agentury Krušnohoří schválí karlovarské krajské zastupitelstvo, mohla by vzniknout letos v červenci a plně zahájit svou činnosti od roku 2023.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Klínovec

Štítky Spolupráce, Karlovarský, Ústecký, Turistika, Karlovarský kraj, Krušné hory, cestovní ruch, Vojtěch Franta, Česká pirátská strana, Světové dědictví UNESCO, Ústecký kraj, Klínovec, Sasko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj si plácl s Ústeckým. Společně chtějí lákat lidi do Krušnohoří  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.