Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město upravilo prostor před základní školou. Pro děti teď bude bezpečnější

Posílení bezpečnosti školáků. To bylo hlavním důvodem několika změn, které proběhly před Základní školou Poštovní v Karlových Varech. Město sem nechalo nainstalovat zpomalovací polštáře nebo plastové sloupky. Změny proběhly na základě konzultace s městskou a státní policií.

K opatřením město přistoupilo na základě podnětů rodičů, kteří základní školu navštěvují. Změny se dotkly vjezdu do areálu školy a přilehlé křižovatky Šumavské a Moskevské ulice. „Před začátkem vyučování a po jeho skončení zde docházelo ke značně nebezpečným situacím. Rodiče, kteří přiváželi děti do školy, nerespektovali dopravní značení, zastavovali nebo parkovali v křižovatce, často i v několika řadách, při výjezdu a otáčení ohrožovali děti i další osoby přicházející do areálu,“ vysvětluje radní pro dopravu Martin Dušek.

Navržené úpravy město nejprve konzultovalo s městskou policií a Dopravním inspektorátem Policie ČR a samozřejmě také vedením školy. Kromě zpomalovacích polštářů, které jsou nyní umístěny na výjezdu z přilehlého parkoviětě, nechalo město hranice křižovatky osadit plastovými sloupky. „Takzvané balisety důkladněji, fyzicky i opticky, označují profil křižovatky a místo, kde platí zákaz zastavení a tedy i parkování,“ upřesňuje Martin Dušek.

Před školou vznikl v rámci úprav nový chodník. „Tímto chodníkem umožníme dětem i ostatním pěším bezpečnější průchod z areálu školy k nedaleké zastávce MHD,“ uzavírá radní města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Karlovy Vary

Štítky bezpečnost, doprava, Karlovy Vary, základní škola, Martin Dušek, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město upravilo prostor před základní školou. Pro děti teď bude bezpečnější  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.