Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Novým trenérem karlovarských hokejistů bude David Bruk. Doplní ho Skuhravý a Grof

Hokejisté Karlových Varů znají novou trenérskou sestavu pro nadcházející ročník extraligy. Do pozice hlavního trenéra nastoupí David Bruk, který přijde z Liberce. Největší část své kariéry ale působil v Plzni. V rolích asistentů mu budou pomáhat Václav Skuhravý a Jakub Grof.

Posledních pět sezon vedl A-tým Energie Martin Pešout. Třikrát se mu podařilo dovést tým do předkola play-off. Letos ale jeho působení ve Varech skončilo. Spolu s ním rozloučil také asistent Tomáš Mariška, který bude v klubu pokračovat u mládeže.

Klub se nakonec po intenzivních jednáních domluvil s třiapadesátiletým koučem Davidem Brukem. „David Bruk dlouhodobě prokazuje, že se jedná o velice kvalitního trenéra a myslím si, že nadešel nejvyšší čas, aby dostal šanci i u extraligového týmu. V Litoměřicích dovedl tamní mužstvo mezi nejlepší týmy druhé nejvyšší soutěže, u mládežnických reprezentačních výběrů dlouhodobě pracoval s mladými hráči. I to byl jeden z důvodů, proč jsme o něj měli takový zájem. V Karlových Varech dáváme mladým hráčům velký prostor a věříme, že pod taktovkou Davida Bruka může mladé mužstvo, které u nás máme, jít ještě nahoru,“ popisuje hlavní důvody angažování zkušeného kouče majitel klubu Karel Holoubek.

V roli asistentů se představí Václav Skuhravý a Jakub Grof. Skuhravý po konci své bohaté kariéry sbíral nejprve zkušenosti u mládežnických mužstev Energie, v polovině ledna letošního roku se pak přesunul v roli asistenta k A-týmu, kde vypomáhal trenérské trojici v čele s Martinem Pešoutem.

 „Chtěli jsme, aby Václav u mužstva pokračoval. Jednak pro jeho bohaté hráčské zkušenosti, veliký respekt v kabině a obrovskou chuť a nasazení, se kterou svou trenérskou práci vykonává. Neméně důležitá je bohatá znalost místního prostředí, která se bude novému hlavnímu trenérovi, minimálně v začátcích, určitě hodit,“ doplňuje k roli Skuhravého Holoubek.

Grof je karlovarským rodákem a odchovancem klubu. Extraligový vicemistr po skončení kariéry pracoval na postu asistenta hlavního trenéra A-mužstva v Přerově. „Jakub se v Přerově postupně vypracoval ve velice kvalitního trenéra se specializací na obrannou činnost mužstva a hru obránců. Jeho příchod je zásluhou Václava Skuhravého, který vyslovil přání, aby se Jakub Grof stal součástí trenérského týmu. Reference na Jakuba jsou výborné, proto jsme se rozhodli ho v našem klubu angažovat,“ uvedl k dalšímu členovi nově složeného trenérského kvarteta majitel klubu.

U týmu zůstává i nadále zkušený trenér gólmanů Pavel Kněžický. Všichni trenéři podepsali smlouvu na jeden rok, tedy do konce sezony 2022/23.

Ohodnoť článek

Štítky hokej, Karlovy Vary, Energie Karlovy Vary, David Bruk, trenér, Jakub Grof, Václav Skuhravý, kariéra, HC Energie Karlovy Vary, HC Škoda Plzeň, Bílí Tygři Liberec, hokejista, HC Zubr Přerov, HC Stadion Litoměřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým trenérem karlovarských hokejistů bude David Bruk. Doplní ho Skuhravý a Grof  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.