Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Karneval na lyžích na Bublavě přilákal díky slunečnému počasí stovku lyžařů

Asi stovku lyžařů dnes přilákalo slunečné počasí na zřejmě poslední letošní akci zimní sezony ve Ski Areálu Bublava na Sokolovsku. Na přichystaný karneval dorazila asi třetina návštěvníků v maskách, nejčastěji s motivem zvířat nebo přicházejícího jara. Ačkoli na svazích Bleibergu leží ještě dostatek sněhu, areál už ohlásil konec sezony.

Masky měly na tradičním karnevalu zejména děti, ale i část dospělých. Převládaly květinové motivy, masky lesních zvířat či filmových postav. Lidé v kostýmech měli po celý den lyžování zdarma. Počasí dnes lyžařům přálo, dopoledne teploty šplhaly k pěti stupňům nad nulou, nebe bylo bez mraků.

Lyžařská sezona na Bublavě začala v polovině prosince. Ačkoli závěr minulého roku byl pro areál kvůli špatnému počasí slabší, od ledna už panovaly dobré podmínky. Podle provozovatele Jiřího Lhoty pomohla letošní sezona dohnat ztráty z minulého roku způsobené protiepidemickými restrikcemi.

„V posledních letech jsme investovali hodně do zasněžování, rychle se nám tedy povedlo celý areál zasněžit. Vánoce nebyly moc dobré, ale od ledna už bylo hezky a podmínky byly dobré. Přijelo hodně Čechů, ale i Němců. Držíme si v areálu cenovou politiku, oproti některým ostatním areálům jsme nezdražovali," řekl Lhota.

V provozu bude areál ještě příští týden. Na sjezdovkách leží okolo 20 centimetrů sněhu, mimo nich už ale moc sněhu nezbývá. Otevřené jsou stále tři sjezdovky, Lesní, Červená i dětský park. Provozovatelé areálu plánují, že posledním dnem letošní sezony bude příští neděle, pak se zřejmě vleky definitivně zastaví. Důvodem je podle nich i výrazné zdražování energií.

Také další areály v západní části Krušných hor ohlásily ukončení zimní sezony. Dnes končí provoz v areálu na Božím Daru, sousední středisko Novako zastaví vleky koncem příštího týdne. Tradičně nejdéle zůstane v provozu Klínovec. Sjezdovky si chce udržet v provozu ještě do Velikonoc.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ski Centrum Bublava-Stříbrná

Štítky ČR, zábava, rekreace, lyžování, Bublava, FOTO, lyžař, okres Sokolov, sjezdovka, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karneval na lyžích na Bublavě přilákal díky slunečnému počasí stovku lyžařů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.