Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lyžařská sezona v Karlovarském kraji je podle provozovatelů vydařená

Pro většinu lyžařských středisek v západní části Krušných hor je letošní zimní sezona vydařená. Podle oslovených provozovatelů se podařilo splatit i některé dluhy vzniklé po loňském výpadku kvůli protiepidemickým opatřením. Zájem o lyžování je stále velký, sněhové podmínky zůstávají dobré. Menší areály chtějí udržet provoz do konce března.

Pro nejvýše položený areál v Krušných horách na Klínovci je letošní sezona velmi dobrá. „Před samotným zahájením sezony jsme měli v podstatě jen jediný cíl, a to být jakkoliv v provozu i s případnými omezeními. I díky nové vládě jsme naštěstí mohli rozjet lanovky bez zatěžujících a neefektivních podmínek z minulého roku," řekla mluvčí skiareálu Hana Hoffmannová. Epidemie přinesla areálu značné dluhy, které bude splácet v následujících několika letech.

Díky dobrým sněhovým podmínkám plánuje areál konec lyžařské sezony až po Velikonocích. Mluvčí očekává, že konečná návštěvnost může být i vyšší než v plnohodnotné sezoně v roce 2019. „I když nás několikrát za sezonu potrápil opravdu silný nárazový vítr, kdy nebylo možné mít z bezpečnostních důvodů areál plně v provozu, tak co se teplot a sněhu týče si nemůžeme stěžovat i díky propracovanému systému zasněžování," uvedla mluvčí.

Jako vydařenou hodnotí sezonu také majitelka malého skiareálu Novako na Božím Daru Pavlína Nováková. Sněhové i teplotní podmínky byly velmi dobré, díky tomu přijel velký počet českých, ale i německých rodin. Udržovat sjezdovky chtějí do konce března.

Majitelům rodinného střediska se před epidemií podařilo splatit všechny dluhy, které poté nezatěžovaly areál v době, kdy musel být kvůli restrikcím zavřený. Přežít se podle Novákové dalo i díky úsporám. Majitelům se dokonce podařilo koupit další areál v Jáchymově, do kterého chtějí v příštích letech investovat.

Středisku na Bublavě pomohly překonat výpadky způsobené epidemií mimo jiné i kompenzace od státu. „I tato sezona nám finančně pomohla, dluhy z doby covidu se podařilo umořit. Sezona byla vydařená i díky tomu, že jsme hodně investovali do zasněžování a rychle se nám podařilo celý areál zasněžit," řekl provozovatel Jiří Lhota. Ukončení sezony plánují na příští víkend.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský, Karlovarský kraj, Krušné hory, Velikonoce, Klínovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařská sezona v Karlovarském kraji je podle provozovatelů vydařená  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.