Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karlovarské centrum v KV Areně odbavilo doposud 7600 uprchlíků

Karlovarské asistenční centrum pro pomoc ukrajinským uprchlíkům odbavilo od začátku fungování přes 7600 lidí. Za poslední den centrem prošlo 412 uprchlíků. Pracovníci centra zajistili ubytování pro 1725 lidí. Krajský úřad hledá další možnosti ubytování pro uprchlíky, informovala o tom mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

Centrum v karlovarské KV Areně funguje nepřetržitě od začátku března. Zajišťuje příchozím uprchlíkům registraci, pojištění ale i ubytování nebo zaměstnání. Z důvodu omezených prostor se po několika dnech přestěhovalo ze spodních prostor do centrální haly. Pracovníci jsou tam schopni odbavit za den několik stovek žadatelů. Útočiště zde může najít i několik tisíc lidí.

Pracovníci dnes brzy ráno odbavili například autobus z Prahy s 35 lidmi. V uplynulých dnech se na centrum obrátilo v průměru okolo 400 lidí denně. Minulý týden to bylo i přes tisíc lidí. Odbavení je v současné době podle mluvčí plynulé, bez dlouhého čekání.

Vedení Karlovarského kraje připravuje přehled ubytovacích kapacit pro uprchlíky podle kategorií. Ubytování jsou již v městských bytech, penzionech, hotelech či v internátech. Aktuálně se připravuje bývalý internát v Kynšperku nad Ohří, kde je k dispozici 60 míst, nebo areál tábora Manětín u Ostrova s dalšími 100 místy. Obsazená už je například budova bývalého učiliště v Horním Slavkově. Uprchlíci jsou ubytovaní i v areálu zámku v Bečově. Vedení státní památky tam připravilo pro děti prohlídku zámeckých prostor i zábavný program.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky ČR, Ukrajina, správa, boje, migrace, Karlovarský, uprchlík, KV Arena, Jana Pavlíková, Praha, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarské centrum v KV Areně odbavilo doposud 7600 uprchlíků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.