Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Krejcarová lávka v Sokolově dostala rampu, která propojí most s cyklostezkou

V Sokolově pokračuje stavba Krejcarové lávky přes Ohři, která spojí centrum města s areálem Jižní lom. Stavební firma dnes upevnila ocelovou nájezdovou rampu, která propojí most i s cyklostezkou, jež vede pod ním. S dokončením lávky za téměř 60 milionů korun se počítá letos v červnu, termín se ale může ještě posunout, řekl dnes ČTK stavební technik odboru rozvoje města Jan Procházka.

Nájezdovou rampu dnes přivezla těžká technika po dvou dílech. Velký jeřáb s nosností až 200 tun obě části o váze šesti tun připojil z pravé části lávky. Rampa bude sloužit hlavně cyklistům, kteří se po ní dostanou z cyklostezky až na most. Další přístup od města bude směrem z náměstí. Na lávce ještě zbývá dokončit montáž nosných ramp, dřevěnou část mostovky i finální terénní úpravy.

Lávka pro pěší byla navržena jako ocelový zavěšený most o třech spojitých polích s horní mostovkou. Její délka bude 140 metrů. Hlavní pylon o váze 22 tun upevnily jeřáby loni v prosinci. Lávka je na něm zavěšená na 14 ocelových lanech.

Podle Procházky je termín dokončení stavby stanoven na polovinu června. Město ale obdrželo od zhotovitele takzvané oznámení vyšší moci, kde jsou uvedeny překážky, jež mohou mít vliv na dokončení díla. Stejné oznámení obdrželo i ministerstvo financí jako hlavní zadavatel veřejné zakázky a investor stavby. Zda se opravdu termín dokončení lávky oddálí, je v tuto chvíli předmětem jednání, stojí na webu města.

Celkové náklady na stavbu se odhadují na 60 milionů korun. Převážná část nákladů projektu bude hrazena ze státního programu, který pomáhá zahlazovat ekologické škody po těžbě v Ústeckém a Karlovarském kraji. Město se na akci podílí dvěma miliony korun, zaplatí například veřejné osvětlení, případně kamerový systém.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Sokolov

Štítky stavby, správa, rekreace, most, Sokolov, lávka, cyklostezka, Jan Procházka, Ohře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krejcarová lávka v Sokolově dostala rampu, která propojí most s cyklostezkou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.