Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Karlovarském kraji jsou stále vhodné podmínky pro lyžování

V Karlovarském kraji mají lyžaři nadále dostatek příležitostí ke sportu na sjezdovkách i v běžeckých stopách. Navzdory vyšším denním teplotám je sněhu ve skiareálech dostatek. Dobré podmínky hlásí Klínovec i Plešivec a také níže položené areály. Na běžky mohou příznivci zimních sportů vyrazit na upravené stopy v okolí Abertam, Perninku či Božího Daru.

V provozu jsou stále všechny hlavní skiareály i většina menších lyžařských středisek. V největším skiareálu v Krušných horách - na Klínovci - je otevřeno 28 ze 32 sjezdovek v délce 26 kilometrů a 15 z 18 lanovek a vleků. Na svazích leží až 100 centimetrů umělého a přírodního sněhu. Skiareál nabízí také večerní lyžování. Na Plešivci je připraveno šest z osmi sjezdovek v délce okolo sedmi kilometrů.

V západní části Krušných hor se dále lyžuje na Bublavě, Božím Daru či Potůčkách. Lyžaři mohou využít upravené sjezdovky také v zimním areálu v Mariánských Lázních ve Slavkovské lese. Níže položený skiareál v Aši je mimo provoz.

Společnost První Krušnohorská, která se stará o údržbu 250 kilometrů tratí Krušnohorské lyžařské magistrály, upravila lyžařské trasy z Jelení směrem na Pernink, Rolavu, Abertamy či Horní Blatnou. „Ve čtvrtek nás po mrazivém ránu čeká opět poměrně teplé a slunečné odpoledne, další dny už by ale měly být chladnější. Předpověď počasí na víkend zatím vypadá velmi slibně," uvedli rolbaři na webu.

V Karlovarském kraji vystoupaly v posledních dnes teploty přes den i přes deset stupňů nad nulou, v noci ale opět klesaly pod bod mrazu. Následující dny by podle předpovědi meteorologů měly přinést mírné ochlazení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský, Karlovarský kraj, sjezdovka, Abertamy, Boží Dar, Klínovec, Pernink, Plešivec (Krkonoše), Krušné hory, Mariánské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji jsou stále vhodné podmínky pro lyžování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.