Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Silnice z Božího Daru na Klínovec, uzavřená kvůli větru, se dnes neotevře

Silnici druhé třídy z Božího Daru na Klínovec, která je od dopoledne uzavřená kvůli silnému větru a sněžení, dnes silničáři neotevřou. Po komunikaci jezdí lyžaři a rekreanti na nejvyšší vrchol Krušných hor. Řidiči se tam dnes nedostanou ani z druhé stany od Ústeckého kraje, od bývalého hotelu Nástup. Dnes se neotevře, vítr neustává, spíše ještě zesiluje, řekl v podvečer dispečer krajských silničářů Josef Bulka. Podle něj platí výstraha silného větru až do pondělního večera.

„Fouká tam silný vítr a tvoří se sněhové závěje a jazyky, silnice od kruhového objezdu na Božím Daru je zcela uzavřená. Dohlížíme tam na situaci," uvedla krajská policejní mluvčí Kateřina Pešková.

Žádná jiná silnice v Karlovarském kraji zatím není uzavřená. „Problémy jsou, ve vyšších polohách se to zafukuje, ani tam nemusí padat. Jinak se sníh musí pořád uklízet, protože je to mokré a těžké," uvedl Bulka. Do 800 metrů nad mořem to podle něj ještě jde, protože tam prší, ale do vyšších poloh musí silničáři stále jezdit. Všichni lidé jsou v pohotovosti, noc i zítřek budou také špatné, dodal.

Obě silnice na Klínovec z obou krajů byly uzavřené dnes po 11:00. „Dali jsme tam značky zákazu vjezdu a nahrnuli hromadu sněhu, aby tam nikdo nemohl," uvedl. Podle Bulky jsou důvodem uzavření kromě větru a sněhových jazyků hlavně neukáznění řidiči, kteří parkují auta na silnici. „A my ji potom nemůžeme udržovat, protože se tam nedostaneme," uvedl. Podle něj se situace opakuje každý víkend, když se zaplní parkoviště na Neklidu a následně řidiči nechávají svá vozidla tam, kam dojedou.

Z Jáchymova do Božího Daru vede silnice první třídy, která je průjezdná až ke kruhovému objezdu. Odtud už na Klínovec vede jen jedna zhruba 1,5 kilometru dlouhá příjezdová cesta pro automobilovou dopravu. Navazující silnice už nejsou krajské, ale patří městu Boží Dar.

Skiareál Klínovec byl dnes v provozu jen částečně na severní straně, a to devět z 21 lanovek. Nejdelší lanová dráha Prima Express z Jáchymova byla mimo provoz. Ve skiareálu stále sněží a fouká silný vítr.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Boží Dar

Štítky ČR, počasí, silnice, sníh, vítr, Karlovarský kraj, Boží Dar, Klínovec, vichřice, Ústecký kraj, Krušné hory, Jáchymov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice z Božího Daru na Klínovec, uzavřená kvůli větru, se dnes neotevře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.