Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Správá železnic opravila nádražní budovu v Ostrově, v plánu jsou opravy dalších v kraji

Správa železnic v Karlovarském kraji pokračuje v opravách nádražních budov. Naposledy dokončila na konci loňského roku rekonstrukci výpravní budovy v Ostrově na Karlovarsku za 17 milionů korun. V plánu jsou také mnohem nákladnější opravy, například nádraží v Chebu nebo Bečově nad Teplou. Příprava a uskutečnění investičních akcí je ale nyní vázána na schválení státního rozpočtu.

Výpravní budova v Ostrově je po komplexní opravě. „Šlo o celkovou opravu střechy, krovu, fasády, nástupištního přístřešku pro cestující veřejnost, okolních ploch včetně bezbariérového přístupu. V interiéru budovy jsou opravené veřejně přístupné prostory, sociální zařízení pro cestující veřejnost, zázemí pro dopravce a zázemí pro zaměstnance Správy železnic," uvedla mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová.

Asi nejvýznamnější opravou bude rekonstrukce památkově chráněného nádraží v Chebu, které je v provozu od roku 1962. Stavba přibližně za 800 milionů korun bude zahrnovat zejména rekonstrukci veřejně přístupných prostor, nové sociální zařízení pro cestující a vybudování většího výtahu. Díky stavbě se sníží energetická náročnost budovy a zaměstnanci Správy železnic se přesunou z jiné lokality do výpravní budovy. Upraví se také okolí stanice a vytvoří nová parkovací místa. Začátek stavby se předpokládá na konci roku.

V plánu je letos zahájit také obnovu památkově chráněné budovy v Bečově nad Teplou přibližně za 70 milionů korun. Půjde o kompletní rekonstrukci zahrnující úpravu prostor pro cestující i zaměstnance Správy železnic, v přízemí budovy bude zřízeno městské infocentrum. V horních patrech objektu zůstanou byty. Stavbu SŽ koordinuje se záměrem města upravit prostor před nádražím, kde mají být potřebná parkovací místa pro veřejnost, uvedla mluvčí.

Celkovou rekonstrukci připravuje Správa železnic v Karlovarském kraji také pro nádraží ve Františkových Lázních a Chodově. Se zahájením se počítá ještě v letošním roce.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Správa železnic

Štítky železnice, stavby, Ostrov, Správa železnic, opravy, oprava, Správa železniční dopravní cesty, Karlovarský kraj, rekonstrukce, Cheb, Bečov nad Teplou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správá železnic opravila nádražní budovu v Ostrově, v plánu jsou opravy dalších v kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.