Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Krušných horách kvůli větru nejely některé lanovky, někde zavřeli úplně

S částečnými omezeními byly o víkendu v provozu lyžařské areály v Karlovarském kraji. Sněhové podmínky měly areály výborné, na sjezdovky vyrazily zástupy lyžařů. Provoz ale částečně komplikoval vítr, který sice byl regionu slabší než jinde, ale přece jen si vyžádal zastavení některých lanovek.

Největší areál v Krušných horách, Klínovec, dnes kvůli silnému větru zastavil provoz lanovky Prima Express. Mimo provoz byla celá část na Neklidu. „V provozu jsou lanovky Suzuki, Dámská, Cinestar Expres i vlek F pod Zámečkem," uvedli provozovatelé areálu na svém webu.

„Za tuto sobotu a neděli dohromady přijelo zhruba 6700 lyžařů, s tím, že nižší návštěvnost dnes můžeme přisoudit počasí, kdy jsme dnes čelili silnému nárazovému větru. Pro porovnání návštěvnost minulého víkendu byla za sobotu a neděli asi 9500 lyžařů," uvedla dnes mluvčí areálu Hana Hoffmanová.

V provozu bylo osm sjezdovek, které nabízejí asi deset kilometrů upravených tratí. Sněhu je i díky sněžení v posledních dnech dost, na tratích leží asi 60 až 70 centimetrů sněhu. V okolí Božím Daru ale byly v provozu i menší areály, jako je Novako nebo areál Fichtelberg.

Horší to měli kvůli větru ve skiareálu Plešivec. Tam se rozhodli v neděli provoz úplně zrušit. Vítr tam v nárazech dosahoval podle provozovatelů rychlosti přes 100 km/h. V provoz tak byl jen dětský park.

O víkendu ale byly otevřené i menší areály. Například na Bublavě bylo dostatek sněhu a i přes trochu sychravé počasí v sobotu sem přijelo hodně návštěvníků z Německa. V neděli pak byl provoz částečně omezený kvůli dětským závodům. Lyžovalo se také v Perninku a v lyžařském areálu v Aši, který leží níže, než areály v Krušných horách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto woodypino/ pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský kraj, Krušné hory, lanová dráha, lyžař, Suzuki, Cinestar, Klínovec, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krušných horách kvůli větru nejely některé lanovky, někde zavřeli úplně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.