Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Karlovy Vary budou znovu hledat dodavatele oprav vyhlídky Karla IV.

Karlovy Vary budou znovu hledat dodavatele na druhou část oprav vyhlídky Karla IV. Opravu komplikuje zejména to, že se stavba nachází ve špatně přístupném terénu, kam není možné se dostat s těžkou technikou. Druhá etapa oprav má stát zhruba 1,3 milionu korun, řekl náměstek primátorky Petr Bursík (ODS).

"Proběhla první etapa, je to asi dva a půl roku zpátky, kdy se odstranilo to nejhorší zatékání do vyhlídky. Na to měla následovat druhá etapa, která měla jakoby zkrášlit její stav. Bohužel se v loňském roce nikdo nepřihlásil, a tudíž rada soutěž zrušila. Následně se nyní vypsalo nové výběrové řízení, a budeme doufat, že se někdo přihlásí," popsal Bursík.

Druhá část oprav by se měla týkat fasády a dekorativních ozdob cimbuří a částečně pochozí vrstvy ochozů, které se opravovaly v předchozí etapě.

Nejstarší stojící karlovarská rozhledna byla na oblíbeném vyhlídkovém místě nad městem v lázeňských lesích vystavěna v roce 1876. Pseudogotická cihlová rozhledna v podobě minaretu se dvěma vyhlídkovými ochozy je kopií rozhledny v severoněmeckém Schleswigu. Vede k ní ale jen cesta pro pěší. Stavební firma, která by se chtěla do druhé etapy rekonstrukce pustit, by se tak musela spolehnout buď na malou a lehkou techniku nebo dopravovat materiál i pracovníky k vyhlídce pěšky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kudyznudy.cz

Štítky ČR, správa, památky, Karlovy Vary, oprava, Karel IV. Lucemburský, vyhlídka, ODS, rozhledna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary budou znovu hledat dodavatele oprav vyhlídky Karla IV.  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.