Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Celníci z Čech a Německa zajistili u hranic pyrotechniku, cigarety i drogy

Čeští a němečtí celníci odhalili při společných akcích v první polovině ledna několik případů převozu nelegální pyrotechniky, cigaret a drog. Zajistili 180 kusů nebezpečné pyrotechniky a 1600 kusů neznačených tabákových výrobků. Při jedné z kontrol našli také 30 gramů pervitinu, informovala zástupkyně tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková.

"Příslušníci oddělení dohledu nad subjekty ve spolupráci s příslušníky Hauptzollamt Chemnitz prováděli kontroly na pozemních komunikacích. Při této činnosti byli vytipováni na území ČR občané SRN, kteří směřovali osobním automobilem do Německa," uvedla Havelková.

Ve čtvrtek 13. ledna na základě této spolupráce zajistili němečtí celníci u jednoho člověka 1600 kusů neznačených cigaret. O den později pak ve dvou případech našli 40 a následně dalších 140 kusů zábavní pyrotechniky vysokého stupně nebezpečnosti. U dalšího člověka, který byl vytipován na území ČR a šel pěšky do Německa, zajistili celníci 30 gramů metamfetaminu, známého jako pervitin.

Celní úřad pro Karlovarský kraj díky své poloze spolupracuje při akci "Cooperation DE“ s několika německými celními úřady. Přeshraniční spolupráce mezi českými a německými celními orgány již trvá bezmála 10 let.

Kontroly se zaměřují především na odhalování nelegální přeshraniční přepravy zboží zatíženého spotřební daní, jde například o tabák, tabákové výrobky, alkohol, lehké topné oleje, a současně na zboží, které podléhá zákazům a omezením, mimo jiné omamně psychotropní látky nebo pyrotechnika. Kontroly celníci dělají nejen na silnicích a cestách, ale také v okolí tržnic či ve vlacích, a to na území obou států.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Celní správa

Štítky ČR, Německo, kriminalita, clo, Karlovarský, pyrotechnika, cigareta, drogy, Česko, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci z Čech a Německa zajistili u hranic pyrotechniku, cigarety i drogy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.