Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Referendum o podobě haly v průmyslovém parku v Ostrově má být 18. února

Vedení Ostrova na Karlovarsku plánuje referendum, které má rozhodnout o podobě jedné z hal ve vznikajícím průmyslovém parku, na 18. února. Původně se mělo hlasování uskutečnit 10. prosince, město ho ale muselo odložit kvůli vyhlášení nouzového stavu. Nový termín navržený radou města musí ještě schválit zastupitelstvo, řekl ostrovský místostarosta Marek Poledníček (nez.). Půjde o první referendum v tomto městě.

První referendum v Ostrově se kvůli nouzovému stavu odkládá

Rozhodnutí o podobě druhé haly v nově vznikajícím průmyslovém parku v Ostrově na Karlovarsku se odkládá. Původně se první referendum města mělo konat už 10. prosince, odloží se ale kvůli nouzovému stavu, který vláda vyhlásila od 26. listopadu na...

"Na včerejším (pondělním) zasedání rady jsme přijali usnesení, že doporučujeme zastupitelstvu města referendum vyhlásit na 18. února. Aby to bylo takto možné, tak jsme svolali zastupitelstvo v mimořádném termínu na pondělí 17. ledna, kde bychom chtěli vyhlásit nový termín," řekl Poledníček.

Původní termín referenda v sedmnáctitisícovém Ostrově stanovilo město na 10. prosince. Hlasování ale znemožnil nouzový stav, který vláda vyhlásila od 26. listopadu na 30 dní. Zastupitelé mají devadesátidenní lhůtu na vyhlášení nového termínu.

Obyvatelé Ostrova se mají v referendu vyjádřit ke změně územního plánu, která souvisí s výstavbou druhé haly v průmyslovém areálu Panattoni parku Ostrov - North. O změnu výšky haly požádal soukromý investor společnost Panattoni, který už jednu halu v bývalém areálu Škody Ostrov staví.

Hala má stavební povolení na 15 metrů výšky, kvůli zvažované změně technologií chce investor zvýšit budovanou halu o sedm a půl metru proti původnímu projektu na 22,5 metru. Změna se ale nelíbí části obyvatel města. Odpůrcům například vadí to, že hala by zastínila nedalekou Rudou věž smrti, což je památka zapsaná na seznamu UNESCO.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Ostrov

Štítky ČR, správa, stavby, reality, Ostrov, referendum, Marek Poledníček, Karlovarský kraj, Panattoni Czech Republic Development s.r.o., Světové dědictví UNESCO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Referendum o podobě haly v průmyslovém parku v Ostrově má být 18. února  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.