Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Aš chystá v lesích nový ráj pro cyklisty. Přijedou i Němci, věří město

Aš se chce stát v příštích letech rájem cyklistů. Pro kolaře plánuje postavit na vrchu Háj nový cyklopark, v němž si přijdou na své zejména jezdci, kteří holdují jízdě v lesích. Nápad města získal podporu od krajských radních. Ti pošlou peníze na zpracování studie.

Vrch Háj patří mezi hojně vyhledávanou lokalitou, a to nejen mezi místními, ale také německými turisty. Zvýšit atraktivitu lokality má v budoucnu nový cyklopark, jenž nabídne třeba atraktivní sjezdy. Zároveň chce město stavbou usměrnit provoz kolařů, aby jezdili po vyznačených trasách. Krajskému úřadu se nápad líbí, a tak poskytl na zpracování záměru společnosti Ašské les dotaci ve výši 200 tisíc korun.

Předmětem studie by mělo být vybudování atraktivního odpočinkového místa pro cyklisty, kteří na vrch Háj přijedou, včetně jeho napojení na cyklotrasy a vytvoření například singletrailů, překážkové dráhy a další. V následujícím období bude cyklistika a cyklodoprava středem naší pozornosti, o čemž svědčí navýšení objemu prostředků v programu Podpora cyklistické infrastruktury Karlovarského kraje,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje Patrik Pizinger (Místní).          

Podle Pizingera nabývají platnost rovněž národní a evropské dotační fondy, které jsou často zaměřené na cyklistickou infrastrukturu. Město by tak mělo být formálně připravené do budoucna, aby mohlo zažádat o další podporu na nápad. Celkem se má navrhnout pět tras, jejich technické řešení a propojení. Následně se počítá také s traily, které budou moci využít cyklisté všech věkových a výkonnostních skupin.  

Ohodnoť článek

Foto Archiv Drbna

Štítky , Cyklistika, Karlovarský, Dotace, cyklista, les, Patrik Pizinger, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aš chystá nový ráj cyklistů v lesích. Přijedou i Němci, věří město  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.