Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Karlových Varech začala Tříkrálová sbírka, do ulic vyšlo téměř 50 koledníků

Téměř pět desítek koledníků vyrazilo dnes dopoledne v rámci Tříkrálové sbírky do karlovarských ulic. Výtěžek v krajském městě poslouží na provoz místního Týdenního stacionáře pro lidi s Alzheimerovou chorobou. Novinářům o tom informoval ředitel Farní charity Karlovy Vary Aleš Klůc. Zahájení 22. ročníku se kvůli pandemii koronaviru uskutečnilo bez obvyklého průvodu městem od magistrátu k hlavní poště.

Tříkrálovou sbírku tradičně zahájil emeritní plzeňský biskup František Radkovský. V ulicích Karlových Varů potrvá až do 16. ledna. Do sbírky se pravidelně zapojují žáci místních středních a základních škol, ale také skauti a ostatní dobrovolníci.

Koledníci mají letos na svých kasičkách QR kódy. "Máme takovou praxi, že se setkáváme s ochotnými přispěvateli, kteří ale řeknou, že momentálně nemají v peněžence hotovost. Tak když budou chtít, tak mohou využít právě QR kód, a půjde to přesně na ten účel, na který je určena pokladnička," řekl ředitel Diecézní charity Plzeň Jiří Lodr.

Lidé mohou přispět i do kasiček rozmístěných po městě. Vybrána jsou místa jako karlovarský magistrát, krajský úřad či úřad práce, přispět bude možné i v některých obchodech či provozovnách. Jejich seznam najdou zájemci na webu farní charity. Peníze mohou lidé poslat i on-line.

Loni kvůli protiepidemickým opatřením nemohli koledníci tradičně obcházet domovy. Charita proto umístila kasičky do obchodů, obecních úřadů, pošt, lékáren, kostelů a dalších míst a provozoven. Při loňské sbírce v Karlových Varech se podle Klůce vybralo podstatně méně peněz než obvykle. Před pandemií v roce 2020 sbírka vynesla téměř 270 tisíc korun, což byl nejvyšší výtěžek od počátku jejího vzniku.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Diecézní charita

Štítky ČR, sociální, správa, charita, Karlovy Vary, pandemie covidu-19, Farní Charita Karlovy Vary, František Radkovský, Jiří Lodr, Diecézní charita Plzeň, Úřad práce České republiky, magistrát

V Karlových Varech začala Tříkrálová sbírka, do ulic vyšlo téměř 50 koledníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.