Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice Karlovy Vary jako první v kraji začala očkovat děti proti covidu

Nemocnice Karlovy Vary dnes odpoledne jako první nemocnice v Karlovarském kraji začala očkovat proti covidu-19 děti ve věku od pěti do 11 let. Očkování je tam zajištěno v ambulanci dětského oddělení, kapacita je 20 očkovaných za den. Zájem je podle mluvčí Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Markéty Singerové velký, termíny jsou obsazené až do února. Od úterý začne očkovat mladší děti také očkovací centrum v Sokolově.

Karlovarská nemocnice bude zatím podávat vakcíny v pondělí a středu od 14:00. Kapacita je tam stanovena na 20 očkovaných dětí denně, termíny se podle mluvčí rychle zaplnily. Volná místa zůstávají v sokolovském očkovacím centru v Klášteře sv. Antonína Paduánského, které začne očkovat děti v úterý.

V druhé polovině ledna je v plánu zprovoznění očkovacího místa pro děti také v chebské nemocnici. V největším očkovacím centru v kraji, v KV Areně, kde se navýšila kapacita až na 1500 očkovaných denně, se s očkováním dětí mladších 11 let zatím nepočítá.

Očkování je jen pro předem registrované, dítě musí doprovázet zákonný zástupce. Zdravotníci aplikují dvoudávkovou vakcínu Comirnaty výrobce Pfizer/BioNTech, druhou dávku budou podávat po třech týdnech. Podle Singerové má Karlovarský kraj očkovacích látek určených dětem od pěti až 11 let dostatek.

Do vakcinace dětí v kraji se minulý týden zapojili ve svých ordinacích už i někteří dětští lékaři. Připojilo se zatím asi sedm pediatrů z téměř 60, očkují v ordinacích v Karlových Varech, Ostrově, Chodově, Chebu, Kraslicích a Mariánských Lázních. Právě pediatři by měli podle mluvčí především zajistit očkování dětí. Zájemci se mohou registrovat u kteréhokoli dětského lékaře.

Podle aktuálních údajů ministerstva zdravotnictví dostalo vakcínu proti covidu v Karlovarském kraji zatím jen 13 dětí ve věku od pěti do 11 let, což je nejméně ze všech krajů. Zdravotníci od začátku očkování podali v kraji s 290 tisíc obyvateli 395 618 dávek vakcín, očkovali 177 740 lidí, tedy 61 procent obyvatel. Očkování má ukončeno 163 564 lidí, posilující, třetí dávku má 54 314 lidí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, koronavirus, očkování, Karlovarský, Karlovarská krajská nemocnice, Karlovarský kraj, vakcína, Sokolov, Antonín z Padovy, KV Arena, Pfizer, BioNTech, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Karlovy Vary jako první v kraji začala očkovat děti proti covidu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.