Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Karlovarský čekají v roce 2022 významní události a snad i návrat klientů lázní

Karlovarský kraj v roce 2022 čekají tradiční i mimořádné události i pokračovaní nebo dokončení významných investičních akcí. Zejména lázeňská města stále hledí do příštího roku s nadějí, že se podaří překonat pandemii koronaviru a opět se otevřou hranice pro klienty lázní ze zahraničí. Znovu by se měly konat významné kulturní a sportovní akce, kraje se dotkne i předsednictví České republiky v Evropské unii, připomněl karlovarský hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

"Určitě je to prioritní oblast transformace regionu, kde očekáváme faktické čerpání peněz z fondu spravedlivé transformace. V rámci kultury nás čeká zahájení v národním měřítku Dnů evropského kulturního dědictví v září 2022 v Chebu. Určitě bude do Karlovarského kraje zasahovat naše předsednictví v Evropské unii, protože je směřován do našeho regionu výjezd velvyslanců zemí evropské sedmadvacítky. A určitě se dotkneme i oblasti sportu, kdy bude tradiční karlovarský půlmaraton nebo světový pohár v triatlonu," uvedl Kulhánek.

V investiční oblasti kraj čeká dokončení rekonstrukce nemocnice v Chebu, pokračující rekonstrukce Císařských lázní v Karlových Varech nebo projektování dalšího rozvoje nemocnice v Karlových Varech, projektování centrálního urgentního příjmu v sokolovské nemocnici nebo nákup nízkoemisních autobusů pro veřejnou dopravu.

Karlovy Vary v příštím roce opraví další mosty, Festivalový a Goethovu lávku, hodně si město slibuje i od úprav takzvané náplavky mezi Chebským a Tuhnickým mostem. Dokončit se má několikaletá oprava havarijního stavu Vřídelní kolonády. V Chebu by se měla dokončit stavba nové lávky přes vlakové nádraží za 120 milionů korun a modernizace školských zařízení.

V Sokolově začátkem roku zahájí provoz s prvními klienty nové pobytové zařízení se zvláštním režimem na místě bývalé 4. základní školy. Stavba domova pro šest desítek seniorů začala předloni v srpnu a skončila letos v červnu. Největší investiční akce města od roku 1989 vyšla na 166 milionů korun, více než třetinu tvořila dotace. V příštím roce na jaře skončí v Sokolově i přestavba nebezpečné křižovatky na kruhový objezd ve čtvrti Stará Ovčárna. S dokončením v polovině příštího roku se počítá také u Krejcarové lávky, která propojí centrum Sokolova a rekreační areál Jižní lom. Stavbu ocelové lávky pro pěší za 60 milionů korun zaplatí ministerstvo financí ze státního programu, který pomáhá zahlazovat ekologické škody po těžbě. Ze stejného programu bude financována i rekonstrukce druhého Antonínského mostu, který je důležitou spojnicí mezi Sokolovem a jezerem Medard. Stavba začne v příštím roce na jaře.

V Aši na Chebsku připravují na příští rok oslavy 150. výročí povýšení Aše na město. Radnice připravuje řadu společenských, kulturních i sportovních akcí během celého roku. Při příležitosti oslav se bude v Aši závěrem léta konat Mezinárodní sochařské sympozium s názvem Kořeny. Do akce se mohou přihlásit sochaři z celé Evropské unie, odborná porota poté vybere osm uměleckých děl, které budou vystaveny po městě.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kamkv.cz

Štítky ČR, správa, kultura, společnost, Karlovarský, lázně, Karlovarský kraj, Evropská unie, Petr Kulhánek, pandemie covidu-19, Starostové a nezávislí, Česko, rekonstrukce, lávka, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Karlovarský čekají v roce 2022 významní události a snad i návrat klientů lázní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.