Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V lyžařském středisku na Klínovci se v sobotu začne lyžovat

Nejvýše položený lyžařský areál v Krušných horách na Klínovci zahájí o víkendu zimní sezonu. Pro lyžaře bude připravena sjezdovka Dámská, kterou se jako první podařilo zasněžit umělým sněhem. Díky příznivým podmínkám bude zasněžování pokračovat i na dalších sjezdovkách, informovala dnes mluvčí klínoveckého areálu Hana Hoffmannová.

Se zasněžováním začal největší areál v Karlovarském kraji v polovině minulého týdne. „Spouštíme provoz díky úspěšné první etapě zasněžování, v níž se zaměřujeme na páteřní sjezdovky na severní straně Klínovce. První etapa bude finišovat dnešní noční směnou,“ řekla Hana Hoffmannová.

„Koncem týdne, pokud budou podmínky příznivé, spustíme druhou etapu zasněžování a podle vývoje pak budeme otevírat další sjezdovky,“ dodala.

Teploty klesnou k pod nulu

Připravovanou modrou sjezdovku Dámská obsluhuje nejnovější lanovka v areálu s oranžovou krycí bublinou a vyhříváním sedadel. Poprvé bude spuštěna v sobotu. Lyžovat se zatím na Klínovci bude za snížené ceny. Jeden den pro dospělého bude stát 590 korun, jeden den pro dítě 350 korun. Při nákupu skipasů on-line i na místě budou pracovníci areálu kontrolovat potřebný certifikát o očkování či prodělání covidu-19.

Loni kvůli protikoronavirovým opatřením otevřel skiareál až v polovině prosince, a to pouze na pár dní. Zatímco v běžné sezoně bývá v provozu v průměru 135 dní, loni to bylo jen devět dní. Kvůli nepřízni počasí se lyžovalo pouze na třech uměle zasněžených sjezdovkách. Ztráty Klínovce kvůli omezenému provozu minulé sezony činí 200 milionů korun.

Teploty na horách by podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu měly tento týden klesat k minus jednomu stupni, přeháňky by měly být smíšené či sněhové.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Klínovec, Boží Dar, sjezdovka, lyžařské středisko, Krušné hory, Český hydrometeorologický ústav, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V lyžařském středisku na Klínovci se v sobotu začne lyžovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.