Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rychlost aut v Chebu už hlídají nové radary, město mění i kamerový systém

Celkem osm milionů korun investuje Cheb do dohlížecích systémů ve městě. Prvním z nich jsou nové radary, které zatím fungují ve zkušebním režimu. Kromě nich se obměňuje a modernizuje celý kamerový systém.

Souběžně se zakázkou na kamery běžela i zakázka na instalaci radarů. „Teď jich máme instalováno šest. Po dobu čtyř až pěti měsíců by radary měly sbírat data o tom, jestli v těchto úsecích dochází k překračování rychlosti. A potom se ve spolupráci s dopravním inspektorátem rozhodneme a umístíme tam moduly, které už budou přestupky zaznamenávat a posílat je rovnou do správního řízení," uvedl místostarosta CHebu Jiří Černý (VPM).

Podle chebského místostarosty ale nejde městu prioritně o příjem z pokut, ale o to, aby řidiči dodržovali maximální povolenou rychlost. Radary jsou podle něj na místech, kde po nich volali obyvatelé. Náklady spojené s nákupem a provozem radarů by se podle Černého měly městu vrátit na pokutách až během několika let.

Zároveň se ve městě mění i zastaralý kamerový systém. Z původních 20 kamer jich v poslední době fungovalo jen asi šest. Do konce letošního roku by měly být vyměněny původní kamery a připojeny na modernizovaný centrální systém. V příštím roce by se měl kamerový systém doplnit ještě o 21 nových kamerových bodů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Město Cheb

Štítky Cheb, radary, kriminalita, radar, kamerový systém, videokamera, Jiří Černý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Vágner

logičnost některých umístění radarů postrádá smysl a efekt. Např. ten ze Zlaťáku dolů, když nahoru se závodí a ignoruje červená a havárií na posledních světlech je dost. Ten na Skalce u prádelny, když o 200metů dříve (u Normy) jezdí jako prase a navíc v odbočovacím pruhu.

Sobota, 1. ledna 2022, 12:29Odpovědět

Rychlost aut v Chebu už hlídají nové radary, město mění i kamerový systém  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.