Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovy Vary doplatí dotace lázním, dopravnímu podniku i filmovému festivalu

Karlovy Vary doplatí dotace Alžbětiným lázním, Dopravnímu podniku Karlovy Vary nebo mezinárodnímu filmovému festivalu, který se ve městě koná. Vyhoví tak žádostem o dotace, jimž dříve vyhovět nemohl. Umožnil to příjem z daní od právnických osob, který městu na sklonku roku přišel. Město původně na počátku listopadu žádosti zkrátilo nebo odsunulo, uvedla primátorka města.

„Přišel nám dopočet daňových příjmů ve výši asi 15,7 milionu korun, takže můžeme doplatit příspěvky, které jsme slíbili. Půjde o městské organizace i filmový festival,“ uvedla primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Město Karlovy Vary například dotuje provoz Alžbětiných lázní, které se hlavně kvůli omezení počtu klientů v souvislosti s pandemií dostávají do výrazné ztráty. Místo požadovaných pěti milionů museli zastupitelé na svém listopadovém jednání poslat městským lázním jen čtyři miliony. Nyní uvolní město zbytek.

Peníze dostane také mezinárodní filmový festival

Pomoc od města dostane i Dopravní podnik Karlovy Vary. Požádal o příspěvek ve výši 10,5 milionu korun. Podle náměstka primátorky Tomáše Trtka (ANO) byl skutečný propad vyšší, ale podnik velkou část ztráty dokázal sám pokrýt úsporami. „Celkem byl propad příjmů asi 18 milionů korun. Způsobil to asi třicetiprocentní propad příjmů z jednorázových jízdenek zejména kvůli chybějícím turistům,“ sdělil Trtek.

Také Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary od města dostane i letos dotaci v pravidelné výši osmi milionů. Zatím město poslalo jen polovinu, tedy čtyři miliony korun. Nyní má už prostředky na doplacení zbytku. Pořadatelé letos kromě hlavní akce, tedy 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu, uspořádali minulý týden i novou kulturní akci Variace, která do lázeňského města přinesla výjimečná filmová a hudební představení.

Hodnocení článku je 22 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, hospodářství, sporty, lázně, Karlovy Vary, filmový festival, dotace, ANO 2011, Andrea Pfeffer Ferklová, Dopravní podnik Karlovy Vary, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary doplatí dotace lázním, dopravnímu podniku i filmovému festivalu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.