Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovarská Arena strádá a po novém vládním opatření další propad návštěvnosti

Neuznávání negativních testů pro vstup do provozoven služeb a na veřejné akce, o kterém dnes rozhodla vláda, přinese karlovarské KV Areně další snížení návštěvnosti jak v bazénovém centru, tak na hokejových zápasech. Jednatel KV Areny Roman Rokůsek odhaduje pokles o 20 procent. Kulturní akce, které KV Arena organizuje, jako jsou halloween, mikulášská zábava a vánoční koncert, už městské zařízení zrušilo, řekl Rokůsek.

Už nyní jsme měli v bazénu pokles návštěvnosti asi o 20 procent. V normálních měsících jsme měli tržby asi milion korun, nyní jsme na asi 750.000 korunách. Asi 20 procent lidí se přitom prokazovalo testy, o ty asi přijdeme. V tržbách to bude dalších asi 350.000 pokles,“ odhaduje Rokůsek. Přesto KV Arena zatím nechce bazén zavřít. „Jednak je to sportovní a rekreační zařízení, kam chodí děti, sportovní kluby a podobně. Navíc fixní náklady jsou i u zavřeného bazénu vysoké a vypouštět ho nechceme. Využíváme přitom toho, že teplo nám dodávají dvě naše hokejové haly,“ řekl Rokůsek.

Podobný pokles návštěvnosti čeká i u hokejových zápasů. I tam už přitom návštěvnost v posledních době klesla. „Dříve chodilo 4200 lidí, nyní je to okolo 2500. A třeba na Kladno bývalo vyprodáno, teď už nebylo. To snižuje příjem jak hokejovým klubům, tak i nám, protože se to projevuje i v občerstveních, která jsou nyní spíše poloprázdná,“ řekl ředitel KV Areny.

Zrušení akcí, které KV Arena na předvánoční období připravovala, nebude podle Rokůska mít výrazné finanční dopady. Nejsou to podle něj nákladné akce, ale tradičně měly vysokou návštěvnost.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KV Arena

Štítky Karlovy Vary, hokej, Aréna, Návštěvnost, Covid, KV Arena, bazén, Halloween, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarská Arena strádá a po novém vládním opatření další propad návštěvnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.