Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karlovarský kraj poskytne dotaci obci Bublava na nákup techniky

Rada karlovarského kraje schválila na svém posledním zasedání poskytnutí individuální dotace obci Bublava na Sokolovsku. Té chce poskytnout 240 tisíc korun na nákup techniky. Udělení dotace musí ještě schválit zastupitelstvo.

„Rozhodli jsme se obci Bublava pomoci, protože kvůli splácení dluhu za nedokončený projekt výstavby akvaparku si její vedení nemůže dovolit zásadní investice a podpořit tak rozvoj obce. Realizovány jsou vždy jen dílčí projekty. Chápeme, že za stávající situace je velmi náročné investovat do nákupu techniky, jež je nezbytná pro horskou oblast a údržbu jejích komunikací, proto jsme schválili přidělení individuální dotace,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Peníze chce obec použít na nákup kontejnerového nosiče za traktor, včetně kontejneru. Ten aktuální, který používají, už totiž nesplňuje technické parametry pro provoz. „Bez tohoto zařízení ale není možné zajistit údržbu a posyp komunikací či svoz odpadu. Za peníze z dotace zakoupí vedení obce jednoosý kontejnerový nosič za traktor včetně kontejneru s nosností do 6 tun,“ uvedl kraj v tiskové zprávě. Celková cena přístroje je 500 tisíc korun.      

O udělení dotace rozhodne  zastupitelstvo kraje na svém příštím zasedání v prosinci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Bublava, Karlovarský kraj, dotace, traktor, technika, okres Sokolov, Petr Kulhánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj poskytne dotaci obci Bublava na nákup techniky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.