Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Karlovy Vary zatím na slíbenou dotaci pro filmový festival nemají

Karlovy Vary zatím nemají peníze na druhou část dotace pro Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Město pravidelně podporovalo festival částkou osm milionů korun, letos ale poslalo pořadatelům jen polovinu. Primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO) ale věří, že v prosinci by mělo město čtyři miliony pro festival najít, řekla na včerejším jednání zastupitelstva města.

„Bohužel na účtech nyní nemáme dostatek prostředků. Aktuálně jsme obdrželi žádost o příspěvek i od Alžbětiných lázní ve výši pěti milionů korun. Dali jsme přednost Alžbětiným lázním," uvedla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová. Ale ani městské lázně nedostanou celých pět milionů, obdrží čtyři miliony.

Zastupitel a hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (KOA) dnes apeloval na to, aby se město k žádosti filmového festivalu vrátilo. "Něco se slíbilo a dohodlo, ale sliby nebyly naplněny. To nás staví do nekomfortní situace," uvedl Kulhánek.

Karlovarský kraj letos poskytl festivalu osm milionů korun, což je stejná částka jako v letech před koronavirovou pandemií. V loňském roce se festival nekonal a i letos byl kvůli pandemii přesunut z tradičního termínu na začátku července až na konec srpna. I přes protiepidemická opatření proběhl festival v téměř stejném rozsahu jako v běžných letech. Nechyběly ani zahraničí hvězdy, hlavními hosty byli letos herci Johnny Depp, Ethan Hawke a Michael Caine.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KVIFF

Štítky ČR, správa, film, festival, Karlovy Vary, lázně, Andrea Pfeffer Ferklová, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, ANO 2011, Petr Kulhánek, Karlovarský kraj, Johnny Depp, Michael Caine

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary zatím na slíbenou dotaci pro filmový festival nemají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.