Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Aš proměňuje bývalý evangelický hřbitov na historický park, otevře jej ale až v létě

Západočeská Aš je blíže novému turistickému taháku. Dělníci dokončují stavební úpravy bývalého evangelického hřbitova, který přeměňují na takzvaný Park historie. Práce na více než 3,5 hektarovém území mezi ulicemi U Radnice, Na Příkopech, Kaplanka a Okružní skončí už tento měsíc. 

Donedávna nevzhledné místo v historické části města, které do roku 1966 sloužilo jako hřbitov, se opravuje od minulého roku. Aš v lokalitě chystá návštěvníkům představit uprostřed zeleně historii města prostřednictvím pozůstatků starých staveb nebo ve formě virtuální reality. Součástí je rovněž vybudování nového dětského hřiště, stavba nové lávky a celková úprava terénu. 

Dělníci už s většinou prací skončili. Zbývá dokončit poslední úpravy prostoru. Přesto vedení historického města, které bylo po válce vysídleno, chystá slavnostně přestřihnout pásku až příští rok v létě, kdy má více vyniknout zeleň a vysázené květiny.

Dle smlouvy o dílo je ukončení stavby plánováno do 15. listopadu, k slavnostnímu předání veřejnosti má dojít na počátku léta příštího roku, u příležitosti oslav 150 let od povýšení Aše na město,“ sdělil mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

Investice, na níž se podílí rovněž sousední země Bavorsko či Selb, vyjde na desítky milionů korun. Část nákladů pokryje Aš díky dotaci z přeshraničního programu. Činí zhruba 38 milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto Město Aš

Štítky , Historie, Park, Rekonstrukce, hřbitov, léto, Bavorsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aš proměňuje bývalý evangelický hřbitov historický park, otevře jej ale až v létě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.