Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sokolov připravuje obnovu prostoru bývalého depa, chce tam mít parkoviště

Sokolov pokračuje v přípravách obnovy areálu bývalého železničního depa. Volný prostor po zbourání zchátralých budov chce město využít k výstavbě parkovišť pro osobní auta i autobusy. Vzniknout by tam měly také prostory pro rozvoj podnikání. Radnice nyní chystá demolici dalších objektů, které navíc ohrožují vedlejší kolejiště a hrozí jejich sesuv, řekl dnes novinářům místostarosta Jan Picka (nez.).

Areál bývalého železničního depa získalo město v letech 2015 a 2018 za 4,4 milionu korun. Zůstaly tam prázdné budovy v havarijním stavu, přičemž některé z nich již město před časem zbouralo. Staticky narušené objekty jsou navíc cílem bezdomovců, kteří v objektech přebývají a vytvářejí černé skládky.

"V současné době řešíme dva menší objekty, protože stojí v bezprostřední blízkosti kolejiště. Hrozí tam, že by mohly spadnout do kolejiště a tomu chceme předejít," řekl Picka. Demolice je naplánovaná na polovinu prosince. Náklady ještě radnice nemá vyčísleny.

Plánovanou obnovu areálu město rozdělilo do několika etap. Projekty bude chtít financovat z dotací. Na stavbu parkoviště pro auta už je dokončena projektová dokumentace. Vzniknout by mělo vedle nádražní budovy, kde je parkovacích stání nedostatek. Počítá se tam až s osmi desítky míst. Na parkoviště pro autobusy i nákladní vozy se projekt teprve připravuje.

Do budoucna plánuje volné prostranství vedení města využít i pro stavbu dvou až tří průmyslových hal pro malovýrobu. Jedna hala by mohla patřit Sokolovské bytové. Místo by zde mohli najít i zaměstnanci chráněných dílen, kteří nyní sídlí v nevyhovujících prostorech. Mohly by zde být i sklady, které by město pronajímalo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sokolov.cz

Štítky ČR, správa, stavby, železnice, Sokolov, Jan Picka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov připravuje obnovu prostoru bývalého depa, chce tam mít parkoviště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.