Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Letošní sezonu v Karlovarském kraji ovlivnilo počasí i nižší zájem cizinců

Zástupci památek a dalších turistických cílů v Karlovarském kraji hodnotí letošní letní sezonu stejně jako loňskou, tedy jako průměrnou. I letos ji ovlivnila protikoronavirová opatření, na nižší návštěvnosti se projevilo také nepříznivé počasí a méně zahraničních turistů. Již nyní někteří z nich evidují propady v tržbách,.

Stejný zájem o památku jako loni zaznamenali na zámku Kynžvart na Chebsku. Zatímco začátek sezony byl kvůli přísným koronavirovým opatřením špatný, v letních měsících i díky akcím a koncertům už přijelo lidí více. I tak se ale letní sezona nevyrovná té před epidemií koronaviru, uvedl kastelán zámku Ondřej Cink. Zahraničních turistů, kteří před koronavirem tvořili až 20 procent, letos dorazilo minimum.

Stejně jako na Kynžvartě, tak i v parku miniatur Boheminium v Mariánských Lázní chyběli v létě turisté z ciziny. Do jednoho z nejoblíbenějších turistických cílů v kraji přijíždějí pravidelně lidé z Ruska i z Německa, letos je nenahradili ani Češi.

Oproti loňské sezoně zaznamenali v parku miniatur pokles asi o čtvrtinu, a to navzdory tomu, že financovali stejnou reklamní kampaň. Podle jednatele parku Tomáše Slifky stojí za horší návštěvností i to, že se letos někteří lidé vydali na dovolenou do zahraničí. Nevydařilo se ani počasí, které má na návštěvu venkovního areálu velký vliv, uvedl. „Příjmy tak nejsou tak vysoké jako před koronavirem, ale i přesto jsme neomezili provoz a dále pracujeme na dalších modelech a novinkách,“ dodal.

Nejhorší sezonu za posledních několik let mělo koupaliště Michal v Sokolově. Vliv na to mělo zejména počasí. „Letos jsme na 70 procentech návštěvnosti co loni, sezona tedy byla podprůměrná. Počasí bylo velmi nestálé a hodně pršelo,“ řekl jednatel největšího koupaliště v Karlovarském kraji Karel Kotous. Chod koupaliště udržel alespoň provoz kempu. I tam ale správci zaznamenali pokles, a to kvůli nižšímu zájmu Němců.

Pracovnice infocentra na Božím Daru v Krušných horách hodnotí sezonu naopak jako vydařenou. Zájem Čechů o české hory je vysoký stejně jako loni.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Cestovní ruch, Turismus, Návštěvníci, Karlovarský kraj, léto, koupaliště, pandemie covidu-19, Kynžvart, Ondřej Cink, okres Cheb, Rusko, Německo, Mariánské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní sezonu v Karlovarském kraji ovlivnilo počasí i nižší zájem cizinců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.