Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na první lístky na filmový festival v Karlových Varech čekalo více než stovka lidí

V Karlových Varech začal dnes prodej lístků na letošní 55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. I přes posunutý termín a přísnější epidemická pravidla kvůli koronaviru přišlo dnes pro první várku vstupenek téměř stejně lidí jako v předchozích ročnících. Hned ráno jich ve frontě čekalo více než sto, další přicházeli. Podle vedoucího produkce festivalu Petra Lintimera letos přibylo i osm pokladen tak, aby se netvořily příliš velké fronty.

„Vizuálně jiné je to, že všichni mají ve vnitřních prostorách roušky. Pak je taky trochu zima. Ale na druhou stranu, ani jsme neočekávali, že ty fronty, které se vytvořily, jsou skoro stejné, jako bývaly. Všichni jsou zkontrolovaní, všichni mají pásky, až na lidi, kteří jdou koupit lístky někomu jinému a do kina nejdou," uvedl vedoucího produkce festivalu Petr Lintimer.

První fanoušci filmu přišli čekat na lístky, které se začaly prodávat dnes v 9:00, už ve středu odpoledne. Jedni z prvních byli i Jiří Hynek a Eliška Siřínková, kteří přijeli z Plzně. „Vyrazili jsme ve tři hodiny z Plzně a dorazili jsme asi v půl šesté a od té doby tady čekáme. Budeme tady asi čtyři dny a pak se možná ještě vrátíme," řekl dnes Hynek. Podívat se chtějí na Zátopka, na film Jablka nebo na Zeleného rytíře.

Na rukou měli oba bílé pásky, které značí, že nemají po očkování nebo neprodělali v posledních šesti měsících covid-19. „Dělali jsme si PCR už v Plzni, ale ještě nám nepřišel výsledek, tak jsme si rovnou tady udělali raději ještě antigenní test," řekl Hynek.

Už skoro 20 let stojí mezi prvními ve frontě i Pavel Dvořák z Neratovic. Letos přijel ve středu v 16:30. Hodiny čekání trávil s přáteli čtením, povídáním. Přestože letos byl opět mezi prvními, tentokrát vedení festivalu nerozdávalo prvním čekajícím akreditace a katalog zdarma.

Letos čekající přicházeli postupně a spíše až v noci nebo dnes nad ránem. Zřejmě tak přišli hlavně místní fanoušci.

Filmový festival začne oficiálně v pátek odpoledne slavnostním promítáním filmu Zátopek. Mezi nejznámějšími hosty festivalu bude anglický herec Michael Caine, americký herec a producent Johnny Depp a americký herec, režisér a spisovatel Ethan Hawke.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Magistrát města Karlovy Vary

Štítky ČR, film, festival, Karlovy Vary, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Jiří Hynek, herec, Plzeň, vstupenka, Johnny Depp, Zátopek, Michael Caine, Ethan Hawke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na první lístky na filmový festival v Karlových Varech čekalo více než stovka lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.