Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na festivalu Knižní lázně v Mariánských Lázních byl zájem o dětskou literaturu

Festival Knižní lázně v mariánskolázeňské kolonádě Ferdinandova pramene včera nabídl jarmark knih, autorská čtení nebo odborné diskuse. Cílem akce je podpořit malé nakladatele, zvýšit povědomí o české knižní produkci a propojit čtenáře přímo s nakladateli a autory. Na společenskou akci s kulturním a vzdělávacím přesahem zavítalo několik desítek lidí, zejména rodiny s dětmi. Zájem byl především o dětskou literaturu.

„Je tu zastoupených 24 nakladatelů, jsou to výhradně malí nakladatelé, jsou tu i knihkupci a autoři. Nakladatelé, kteří se tu sešli, nabízejí svoje knížky, zároveň také připravili doprovodný program, jako jsou workshopy, autorská čtení a diskuse. Speciálně jednu tu připravila platforma Knihex, která se stará o malé nakladatele," řekla organizátorka Knižních lázní Klára Khine.

Jeden ze stánků například nabízel několik posledních čísel společensko-ekologického časopisu Sedmá generace, který vydává česká environmentální organizace Hnutí DUHA. „Jsme tady letos poprvé, zájem je i vzhledem k počasí dobrý. Rozhodně se mi ta akce zdá půvabná, prostředí kolonády je skvělé," uvedl za časopis Štěpán Jindra.

Letošní druhý ročník Knižních lázní začal v sobotu večer na kolonádě Lesního mlýna. Během zahájení vyhlásila herečka Anna Polívková se spisovatelem Jaroslavem Rudišem tři výherce o čtenářské pobyty v západočeském lázeňském trojúhelníku - Mariánských Lázních, Karlových Varech a Františkových Lázních. Organizátoři oznámili na jaře soutěž o pobyty v klidném lázeňském prostředí v souvislosti s obdobím uplynulých měsíců spojených s dopady pandemie, ale i s expanzí digitalizace v současném světě.

„Přihlásila se nám zhruba stovka silných příběhů. Vybrali jsme tři dámy, které prokázaly neskutečnou křehkost a zároveň obrovskou sílu. Vybrali jsme například paní učitelku, která popisovala svůj zážitek on-linové výuky," uvedla Khine.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Knižní lázně

Štítky literatura, zábava, knihy, Mariánské Lázně, lázně, festival, Jaroslav Rudiš, Štěpán Jindra, Anna Polívková, Hnutí DUHA, kniha, autorské čtení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na festivalu Knižní lázně v Mariánských Lázních byl zájem o dětskou literaturu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.