Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Koupaliště v Karlovarském kraji mají až na výjimky vodu vhodnou ke koupání

Voda v koupalištích v Karlovarském kraji je stále většinou dobrá, i když se s postupem léta postupně zhoršuje. Nevhodná ke koupání je voda ve Velkém rybníku u Hroznětína. Poslední odběry z tohoto týdne zjistily mírně zhoršenou kvalitu vody na Jesenici, koupání ale nebrání, vyplývá z aktuálních údajů Krajské hygienické stanice Karlovy Vary.

Na Jesenici u Rybářské bašty hygienici zjistili stále dobrou vodu na druhém stupni pětistupňové škály. U kempu Václav je kvalita vody už mírně zhoršená, na třetím stupni. I na přehradě Skalka u Chebu, kde se často přemnoží sinice, je letos zatím voda jen mírně znečištěná, na třetím stupni ze pěti.

Odběry z minulých týdnů zjistily výbornou vodu například na sokolovském koupališti Michal, v Tatrovicích i na koupališti Dřenice na Jesenici. Bez problémů je zatím i voda na koupališti Lido u Mariánských Lázní nebo v Otovicích na Karlovarsku. Koupaliště Rolava v Karlových Varech měla zatím jen mírně zhoršenou kvalitu vody.

Méně nevštěvovaná koupaliště bez provozovatele hygienici kontrolují s menší pravidelností. Zatím měření nezjistila zásadnější problémy s kvalitou vody.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky voda, rekreace, Karlovarský kraj, koupání, koupaliště, Karlovy Vary, Krajská hygienická stanice, Hroznětín, Velký rybník, Rybářská bašta, Cheb, Skalka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště v Karlovarském kraji mají až na výjimky vodu vhodnou ke koupání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.