Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Voda v koupalištích v Karlovarském kraji je dobrá, výjimkou je Velký rybník

Kvalita vody v přírodních koupalištích v Karlovarském kraji, kde hygienici dělali v posledních týdnech kontrolní odběry, je většinou dobrá. Výjimkou je Velký rybník v obci Hroznětín na Karlovarsku. Kvalita vody se tam zhoršila na konci června, pravidelně se tam přes léto objevuje vodní květ a sinice. Vyplývá to z údajů Krajské hygienické stanice v Karlových Varech.

Ještě na začátku léta označili hygienici hroznětínský Velký rybník třetím stupněm z pěti. Kvůli výskytu vodního květu a sinic je nyní voda na čtvrtém stupni. Voda tam má 20,4 stupně Celsia, průhlednost je tam čtvrt metru. Loni v létě tam byla voda podle hygieniků nebezpečná ke koupání.

Výborná voda v kraji je například na sokolovském koupališti Michal, na koupališti Dřenice na Jesenici i koupališti Lido u Mariánských Lázní. Bez problémů je také voda v Otovicích na Karlovarsku. Voda má 21,2 stupně Celsia a průhlednost je tam 2,6 metru. Bezpečně se mohou lidé koupat také v karlovarské Rolavě, kde je dobrá voda na pláži, u mola i u brouzdaliště.

Voda vhodná ke koupání s mírně zhoršenými vlastnostmi je ve vodní nádrži Jesenice u Rybářské bašty. U jesenického kempu Václav se kvalita voda, stejně tak jako ve Skalce, zhoršila. Hygienici tam označili vodu třetím stupněm z pěti, což znamená, že u některých lidí by se mohly vyskytnout zdravotní obtíže. Hygienici doporučují, aby se lidé po koupání osprchovali.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KHS Vysočina

Štítky rekreace, zdraví, koupaliště, Karlovarský kraj, rybník, léto, Krajská hygienická stanice, Karlovy Vary, Hroznětín, Dřenice, Mariánské Lázně, Lido

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v koupalištích v Karlovarském kraji je dobrá, výjimkou je Velký rybník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.