Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Krajem se prohanala silná bouře. Hasiči evakuovali dětský tábor u Aše

Karlovarským krajem se prohnala krátká, ale silná bouře, hasiči měli přes osmdesát výjezdů, preventivně evakuovali tábor U Aše. Podle policie byly na některých místech zaplavené silnice a popadané stromy.

„Preventivně se rozhodlo asi o 42 dětech, že se přemístí, asi na jednu noc. Nic jim nehrozí, ale je tam spoustu vody," uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Bouřky zasáhly téměř celý kraj, škody způsobily podle mluvčí zejména v okrese Karlovy Vary. Hasiči odklízeli popadané stromy například mezi obcí Pstruží a Pernink.

Situace byla podle Kasaala nejhorší asi v okolí Horního Slavkova a Lokte na Sokolovsku. „Odklízíme popadané stromy, které brání průjezdu na silnicích. Dále hasiči odčerpávají vodu ze sklepů, zejména na v katastru Aše," uvedl už večer Kasal. 

V jednom místě silný poryv větru způsobil vyvrácení či zlomení stromů na silnici mezi Horním Slavkovem a Loktem, na vozovce bylo popadaných zhruba třicet stromů, jejich odstranění trvalo tři hodiny.

Také na dalších místech v kraji hasiči vyjížděli odstranit popadané stromy, k dalšímu čerpání zatopených prostorů, čistili ucpané propustky či zajistili poškozené střechy. „V Dolním Žandově pak voda z místního potoka ohrožovala několik domů, hasiči tak u těchto domů postavili protipovodňovou zábranu z pytlů s pískem," uzavřel mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Karlovarský kraj, Město Aš lidem

Štítky počasí, hasiči, bouře, Karlovarský kraj, , silnice, strom, Martin Kasal, Horní Slavkov, Loket, Karlovy Vary, Pstruží, Pernink

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajem se prohanala silná bouře. Hasiči evakuovali dětský tábor u Aše  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.