Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kancelář architektury města má nového ředitele

Rada města Karlovy Vary jmenovala do čela své příspěvkové organizace architekta Karla Adamce. Ten byl jedním ze čtyř uchazečů, kteří se přihlásili do výběrového řízení na pozici odvolaného Petra Kroppa. Jeho jmenování doporučila odborná komise složená z předních českých odborníků v tomto oboru.

Komisi přesvědčil jeho mladistvý drajv, představil zajímavé myšlenky, jakým způsobem kancelář architektury města (KAM) dále rozvíjet. Jeho nespornou výhodou bylo, že zná KAM KV zevnitř, dosud v KAMu pracoval jako zástupce ředitele a v po dobu výběrového řízení byl pověřen jeho řízením. Je také připraven plnit zvýšené nároky nejen na odborné, ale také na personální a provozní řízení kanceláře. V určené lhůtě musí také získat autorizaci,“ říká první náměstek karlovarské primátorky a člen výběrové komise Tomáš Trtek (ANO).

Do výběrového řízení se přihlásili celkem čtyři uchazeči jejich životopisy a koncepce posuzovala devítičlenná odborná komise. V ní zasedli přední architekti z České republiky. Bývalý ředitel a zakladatel KAMu Petr Kropp se do výběrového řízení nepřihlásil a podle náměstka primátorky mu v KAMu již skončil i pracovní poměru. Nový ředitel byl jmenován k 9. červnu a nutnou autorizaci chce získat po prázdninách.

„Zřizovatelem mi byla uložena povinnost získat co nejdříve autorizaci v oboru architektura, zkoušky budu skládat v nejbližším termínu letos na podzim,“ uvedl nově jmenovaný ředitel Karel Adamec.

Mezi projekty, na kterých bude KAM pod nově jmenovaným ředitelem intenzivně pracovat, patří například Manuál veřejných prostranství; nominace Great Spas of Europe na seznam světového dědictví UNESCO; Strategie KV 2040;Generel dopravy KV;revitalizace Vřídelní kolonády; řešení širšího centra města aDivadelní korzo ve vnitřním lázeňském území spojující dvě nejvýznamnější národní kulturní památky ve městě – Císařské lázně a chrám Sv. Maří Magdalény. V současné době pracuje v KAMu osm lidí a členy odborné rady jsou například Eva M. Jiřičná, Ivan Štros nebo Boris Redčekov.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMKV

Štítky KAM, rada města, Karlovy Vary, výběrové řízení, komise, ředitel, Karel Adamec, architektura, Kama, Světové dědictví UNESCO, ANO 2011, Marie Magdalena, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kancelář architektury města má nového ředitele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.