Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Radnice musí přehodnocovat projekty, ceny práce i materiálu totiž prudce rostou

Některá města v Karlovarském kraji přehodnocují připravené projekty a někde se dokonce může stát, že plánovaná akce bude z důvodu navýšení ceny odložena. Například v Karlových Varech už o této možnosti začínají uvažovat, připustil náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík (ODS).

„Musíme aktualizovat projekty a cenové nabídky. Prudce se zdražuje například ocel, ale konečné ceny rostou například i u zateplování domů a dalších stavebních prací. Proto musíme připravené projekty zrevidovat. Pokud se budou nějak výrazně prodražovat, pak musíme zvážit jejich realizaci nebo odložení,“ sdělil Petr Bursík.

Podobnou zkušenost mají také v Sokolově, kde jim dokonce už vysoutěženou zakázku odřekla vítězná firma. Podle místostarosty města Jana Picky (nez.), byla důvodem odstoupení ze soutěže právě cena.

„Firma nám sdělila, že nabízenou cenu není schopna dodržet, protože se vše zdražuje a není materiál. Museli jsme ji tedy ze soutěže vyřadit,“ vysvětluje místostarosta.

Jednalo se o zakázku na opravu plochých střech na městském zimním stadionu. Radnice tak musí vyzvat druhou firmu v pořadí k podpisu smlouvy. „Ta je samozřejmě o něco dražší, ale zvládneme to. Problém by neměl být ani s termínem,“ dodal Jan Picka.

Podobné problémy řeší i v jiných městech v Karlovarském kraji. Některé firmy navíc hlásí nedostatek materiálu, proto se snaží odkládat termín zahájení realizace nebo prodlužují termín dokončení.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto flo const/pixabay.com

Štítky zdražování, projekty, stavební práce, zakázky, Karlovarský kraj, projekt, materiál, ODS, Karlovy Vary, Jan Picka, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice musí přehodnocovat projekty, ceny práce i materiálu totiž prudce rostou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.