Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Demolice garáží na Jižním lomu začne v červnu, čeká se na podpis smlouvy

Vedení Sokolova vybralo vítěze opakovaného výběrového řízení na zbourání 131 garáží v problematické lokalitě Jižní lom. Ten by měl v následujících dnech podepsat smlouvu a v nejbližší době zahájit samotné demoliční práce.

„První výběrové řízení nebylo z naší strany úspěšné, protože jsme požadovali cenu, kterou nebyla ani jedna firma ochotna akceptovat. Následně se ukázalo, že ze strany města se jednalo o velmi podhodnocenou zakázku a to zejména z důvodu nutnosti vyklidit některé opuštěné garáže, s čímž původně nebylo počítáno,“ vysvětluje místostarosta Sokolova Jan Picka (nez.).

Proto bylo výběrové řízení zrušeno a vypsáno znovu. Původní maximální výše zakázky byla navýšena na 2,6 milionu korun. To je cena, za kterou se městu do zrušeného výběrového řízení některé firmy hlásily. Vítězná nabídka opakované soutěže ale byla o tři sta tisíc korun nižší, proto je vedení města vcelku spokojeno.

„Šetříme několik set tisíc korun a víme, že cena odpovídá skutečnosti. Zbouráno bude 131 garáží, které město odkoupilo do svého vlastnictví. Ostatní zůstanou zatím stát a budeme se i nadále pokoušet je vykupovat,“ doplňuje Renata Oulehlová (ANO), starostka Sokolova.

Lokalita Jižního lomu je problematická hned z několika hledisek. Jednak tam velmi často vznikají černé skládky a v některých opuštěných garážích bydlí bezdomovci. Město se snaží vykoupit všech dvě stě garáží a prostor revitalizovat. Za jednu garáž nabízí deset tisíc korun. Naráží ale na spekulanty, kteří čekají, zda město nebude platit více.

„Už několik let říkáme, že platit více nebudeme. Nyní zbouráme první část garáží, které jsou naše a pak se uvidí. Třeba to další lidé pochopí, že nemá smysl čekat a přijdou si pro nabízené peníze a my se posuneme zase o kousek dále. Dalším problémem jsou garáže, které jsou zastavené v exekucích, dědických řízeních a dalších podobných procesech, které nelze urychlit,“ doplňuje Jan Picka s tím, že město ale není tlačeno žádným termínem a proto bude bourání dalších zbývajících garáží pokračovat podle toho, jak a kdy je bude město získávat do svého vlastnictví.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky Jižní lom, čené skládky, nepořádek, garáže, Sokolov, demolice, garáž, výběrové řízení, Jan Picka, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Demolice garáží na Jižním lomu začne v červnu, čeká se na podpis smlouvy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.