Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Celníci vyrazili na dvě tržnice a našli padělky zboží za dva miliony korun

Na postupné rozvolnění koronavirových opatření a postupné zlepšování epidemické situace reagují také příslušníci celní správy. Ti pokračovali v běžných kontrolních činnostech, kde se mimo jiné zaměřují na ochranu práv duševního vlastnictví a ochrana spotřebitele.

„Přestože obchodníkům hrozí zajištění zboží i peněžité tresty, padělky které porušují práva duševního vlastnictví, opakovaně nabízejí. K jeho prodeji se vrátili i po znovuotevření prodejen. Při první kontrole v minulém týdnu zajistili karlovarští celníci v kamenné provozovně v Ostrově u Karlových Varů textilní výrobky, hračky, drogerii a elektro zboží, jež vykazovaly znaky padělků, čímž by mohlo dojít k porušení práv duševního vlastnictví.  Hodnota vyjádřená v cenách originálních výrobků by činila více než 400 tisíc korun,“ uvedla Lenka Havelková, zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Podle jejích dalších slov se jednalo například o spodní prádlo (Calvin Klein), plyšové hračky (TY), WC bloky (Henkel), parfémy (Versace, HUGO BOSS, Chanel, Armani atd.), či sluchátka a USB kabely (Apple) k mobilním telefonům.

„Ve druhém případě se hlídky dohledu zaměřily na kontrolu stánků tržnice Asia Dragon bazar v katastru obce Svatý Kříž. V prostorách před stánky i v nich celníci zajistili téměř 150 kusů galanterního zboží, jako jsou batohy, kabelky, peněženky, opasky nebo ledvinky, které stánkaři nabízeli jako originály světoznámých značek. Jednalo se například o značku Puma, Lacoste, Louis Vuitton, GUCCI, Michael Kors, a další,“ dodala Lenka Havelková s tím, že hodnota vyjádřená v cenách originálních výrobků by činila bezmála 2 miliony korun.

Zajištěné výrobky skončily ve skladu celního úřadu. V případě, že by se majitelé ochranných známek rozhodli využít tzv. zjednodušený postup, budou případy předány právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj a zboží bude zlikvidováno.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto celní správa

Štítky celní správa, tržnice, padělky, Karlovarský kraj, právo, duševní vlastnictví, Calvin Klein, Karlovy Vary, Henkel AG & Co. KGaA, Apple, Hugo Boss, Chanel, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci vyrazili na dvě tržnice a našli padělky zboží za dva miliony korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.