Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stovky příznivců terénní jízdy na kole dnes zavítaly na stezky Klínovce

O návštěvu klínoveckého areálu v Krušných horách, který tento víkend zahájil letní sezonu, byl dnes velký zájem. I přes proměnlivé počasí dorazily na upravené stezky stovky příznivců terénní jízdy na kole a koloběžkách. Skiareál spustil tento víkend vleky poprvé v tomto roce, kvůli koronavirovým opatřením musel být téměř celou zimu zavřený.

„V provozu jsou nyní traily Rubin, Baron, Ilegal a downhillová trať v celé délce. Horní část modrého trailu Azur zůstane prozatím uzavřena a zhruba od čtvrté sekce se na něj budou moci návštěvníci napojit z trailu Rubin," řekla novinářům mluvčí střediska Hana Hoffmanová.

Areál zahájil letní sezonu o tři týdny později než obvykle. „Museli jsme standardně připravit lanovou dráhu na letní provoz, nasadily se například háky pro zavěšení kol a koloběžek, připravili jsme také traily," vysvětluje mluvčí. Přípravy komplikovaly v posledních dnech vydatné deště i sníh, který dosud zůstává na některých místech ve vyšších polohách.

Vedení areálu očekává v první dnech od otevření velký zájem, mnozí se již dotazovali telefonicky. „Lidé už se těší do přírody a na kola, samotná realita se ovšem bude odvíjet podle počasí," uvedla Hoffmanová. Návštěvnost by mohlo od příštího týdne podpořit také otevření hotelů a penzionů. Přilákat nové turisty by mohly i slevy na sezonní a celoroční jízdné, které areál letos zavedl.

Loni v létě na stezky nejvyšší hory Krušných hor zavítalo velké množství turistů, výrazně ale chyběla zahraniční klientela. „Pokud se bude opakovat scénář minulého léta, tak návštěvnost bude vysoká právě z důvodu, že Češi tráví více dovolených v tuzemsku, a přijeli tak na hory i návštěvníci, kteří běžně dávají přednost zahraničí," předpokládá Hoffmanová.

Klínovec se přes uplynulou zimní sezonu poprvé otevřel pro veřejnost až v prosinci, a to pouze na pár dní, poté musel kvůli protiepidemickým nařízením opět zavřít. V areálu i přesto udržovali sjezdovky sjízdné, aby byli připraveni otevřít alespoň na jaře, ani to se ale nepovedlo. Epidemie přinesla areálu velké ztráty, kvůli kterým bude muset omezit některé investice.

„Letní sezona generuje opravdu velmi malé procento z celoročních tržeb a určitě nemůže kompenzovat ztráty ze zimy. Vnímáme letní sezonu jako důležitou součást našeho areálu a se zvyšujícím se zájmem o návštěvu českých hor ji chceme rozvíjet, ale zatím se nedá se zimní sezonou srovnat," řekla závěrem mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Klínovec

Štítky Skiareál Klínovec, turistika, sezona, cyklistika, koloběžky, Krušné hory, léto, zima, Klínovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stovky příznivců terénní jízdy na kole dnes zavítaly na stezky Klínovce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.