Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O křesla ředitelů městských společností mají zájem uznávaní odborníci

Odborné komise vybírají v Karlových Varech ředitele symfonického orchestru a ředitele kanceláře architektury města. Bývalí ředitelé obou společností byli odvoláni, na jejich místa vypsala radnice výběrové řízení. To již skončilo a vybrané uchazeče čekají pohovory s komisaři.

„Přišlo nám deset přihlášek, ale jeden z uchazečů se následně odhlásil. Po prostudování přihlášek a koncepcí jsme v komisi vybrali čtyři koncepce, jejichž autory pozveme v příštím týdnu na osobní pohovor,“ vysvětluje Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), primátorka Karlových Varů.

Podle jejích slov jsou došlé koncepce velmi zajímavé a kvalitní. Ředitele vybírá devítičlenná komise složená s odborníků v oboru a dvou zástupců města. Jedním je primátorka a druhým vedoucí odboru školství. „Jsem velmi spokojená se zájmem o naše město a věřím, že nám odborníci v komisi doporučí toho skutečně nejlepšího kandidáta, kterého následně jmenujeme ředitele Karlovarského symfonického orchestru,“ doplňuje primátorka.

Její náměstek Tomáš Trtek (ANO) zastupuje město v komisi vybírající ředitele Kanceláře architektury města, kam se přihlásili čtyři kandidáti. „Musím konstatovat, že se i v oblasti architektury o naše město zajímají uznávaní odborníci. Pracujeme se všemi čtyřmi koncepcemi a vzhledem k renomé uchazečů a jejich časovému vytížení předpokládáme osobní pohovory na začátku června,“ doplňuje náměstek primátorky.

Jména uchazečů zveřejněna nebyla. I v otázce ředitele Kanceláře architektury města byla zřízena devítičlenná odborná komise. „Máme k dispozici opravdu zajímavé koncepce. Je zajímavé, jak moc jsou rozdílné a pestré. Mám z toho velmi pozitivní pocit a těší mě zájem, o naše město. Z přihlášených kandidátů je jasné, že do Karlových Varů přijde velmi kvalitní osobnost,“ dodal Tomáš Trtek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KSO

Štítky KSO, KAM, rada města, Karlovy Vary, výběrové řízení, komise, architektura, osobní pohovor, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O křesla ředitelů městských společností mají zájem uznávaní odborníci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.