Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Město snížilo věkovou hranici pro přidělování nízkonákladových bytů

Sokolovská radnice disponuje 330 nízkonákladovými byty pro seniory. Část z nich má ale volnou a proto se rozhodlo snížit o pět let věkovou hranici pro případné zájemce. Podle starostky města Renaty Oulehlové (ANO) si o byt mohou požádat i senioři, kteří nejsou ze Sokolova.

„Původně jsme byty nabízeli pouze seniorům starším 65 let. Bytů ale máme dostatek a navíc současná pandemie nám bohužel uvolnila i některé další. Proto jsme se rozhodli snížit věkovou hranici pro žadatele na 60 let,“ říká Renata Oulehlová.

Nízkonákladové byty mají v Sokolově na třech místech. Konkrétně v ulici Vítězná, Komenského a v areálu Háječek. Jedná se o domy, ve kterých se dříve poskytovala i takzvaná pečovatelská služba. Ta byla ale v roce 2008 zrušena a z bytů se stali klasické nájemní byty pro seniory se sníženým nájemným.

„V garsonkách je nájemné 33 korun za metr čtvereční a to platí i o bytech 1+1 pokud tam žijí dva senioři. Pokud chce byt 1+1 senior žijící osamoceně, je nájemné 65 korun za metr čtvereční,“ vysvětluje dále starostka.

Město každý měsíc přidělí seniorům zhruba šest bytů. Někdy je to více, někdy méně, ale volné byty jsou stále k dispozici. V Sokolově navíc neplatí podmínka, že si o městský byt může požádat pouze senior mající ve městě trvalý pobyt.

„Byty přidělíme i seniorům odjinud. Máme je opravdu volné a tak proč je neposkytnout těm, kteří bydlení potřebují a budou za něj rádi,“ dodala Renata Oulehlová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky senioři, byty, nájemné, věková hranice, Sokolov, Renata Oulehlová, Háječek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město snížilo věkovou hranici pro přidělování nízkonákladových bytů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.