Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Karlovy Vary schválily úvěr na investice ve výši 700 milionů Kč

Karlovarští zastupitelé dnes schválili přijetí úvěru ve výši 700 milionů korun na investice města v letech 2020 až 2023. Město ho chce splácet s tříletým odkladem, aby splátky navázaly na splácení úvěru na stavbu KV Areny a městu nevznikly výrazně vyšší výdaje.

"Zastupitelstvo města dnes schválilo úvěrový rámec na další roky. Ten úvěr je na 15 let, z toho tři roky bychom měli čerpat a pak bychom měli začít splácet. Roční splátka je zhruba ve výši jedné dvanáctiny z celkového výše úvěru, ta znamená asi 58 milionů korun. Úrok je něco pod jedno procento, což znamená necelých 52 milionu korun celkově," popsala primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Úvěr by měl sloužit k financování zásadních investic, které by město jinak muselo odložit nebo výrazně omezit. Mezi nejnákladnějšími projekty je například vestavba koncertního sálu v Císařských lázních, rekonstrukce Chebského mostu, stavba nového Dvorského mostu nebo rekonstrukce Mlýnské kolonády. Jen tyto projekty by měly stát asi 570 milionů korun. Z relativně levnějších investic jsou na seznamu například rekonstrukce tržních krámků nebo Varšavské ulice a další.

Podle primátorky Pfeffer Ferklové mělo vedení města připravené i další projekty, jak ale řekla, bylo nutné zajistit finance také na projekty, které byly připravené z minulých let. Projekty takzvaně pod čarou ale bude možné ještě aktuálně podle možností přesunout mezi ty uskutečňované.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky ČR, správa, hospodářství, K.Vary, úvěr, investice, Karlovy Vary, projekt, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary schválily úvěr na investice ve výši 700 milionů Kč  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.