Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kvůli koronaviru v Karlovarském kraji výrazně ubylo svateb

Kvůli opatřením proti šíření koronaviru letos v Karlovarském kraji výrazně ubylo svateb. Snoubenci je odkládali už na jaře a je pravděpodobné, že i na podzim bude sňatků méně. Například v Karlových Varech se proti loňsku konalo od počátku epidemie o zhruba třetinu svateb méně.

Loni karlovarský magistrát od března do října oddal 207 párů, letos to bylo jen 135. Zejména v březnu až květnu bylo svateb minimum, dohromady 11. Loni se ve stejném období konalo 50 svateb.

"Svateb je výrazně méně, což bezpochyby souvisí s letošní situací a určitou mírou nejistoty. Měli jsme i několik snoubenců, kteří přesouvali naplánovaný jarní termín na podzim a i ten pod vlivem okolností a omezení zrušili," řekla mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Snoubenci svatby podle mluvčí buď úplně ruší, nebo přesouvají na příští léto. "Důvody, které nejčastěji uvádějí, jsou, že chtějí na hostině větší počet rodinných příslušníků a známých, nechtějí svatbu s rouškami. A často hraje roli i zavírací doba restaurací," dodala Kyselá.

V červenci, srpnu a částečně v září se počet svateb v letošním roce téměř vyrovnal loňským číslům. Od října ale počet svateb znovu výrazně klesá a od počátku měsíce jich magistrát provedl jen 13, zatímco loni to bylo 22.

Pokles počtu svateb je patrný v celém Karlovarském kraji. Podle Českého statistického úřadu se za první pololetí loňského roku v Karlovarském kraji odehrálo 592 svateb, letos jich bylo jen 369.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, koronavirus, rodina, svatby, Karlovarský, svatba, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, magistrát, Český statistický úřad, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli koronaviru v Karlovarském kraji výrazně ubylo svateb  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.