Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na karlovarském koupališti Rolava dojde ke zvýšení bezpečnosti

Areál jediného přírodního koupaliště v Karlových Varech se stává útočištěm nepřizpůsobivých obyvatel, dochází tam ke konfliktům a vedení města si je vědomo, že bezpečnostní situace tam není úplně v pořádku.

„Připravujeme systém zvýšení bezpečnosti na koupališti Rolava. Nabízí se samozřejmě několik variant, ze kterých budeme muset vybrat tu, pro město a obyvatele nejvhodnější,“ uvedl první náměstek karlovarské primátorky Tomáš Trtek (ANO).

Bezpečnost je třeba zvýšit nejen kvůli bedomovcům a dalším problematickým obyvatelům, ale například i kvůli křížení in-line drah a dalším věcem. V areálu je totiž mnoho herních prvků pro děti, in-line dráha, tenisové kurty, workout a návštěvníci ho proto nevyužívají pouze v letní plavecké sezoně, ale během celého roku.

„Nyní se tam konají i koncerty a dokončeno je i nové bistro. Zvažujeme jak celý koncept pojmout, ale řešit to musíme, neboť stížností na situaci přibývá a naším úkolem je v areálu zvýšit bezpečnost,“ pokračoval náměstek.

Jako jedna z variant se nabízí najmutí bezpečnostní agentury nebo zavedení vstupného do areálu, které by ale bylo ve formě získání nějaké protislužby. „Variant je několik, ale žádná konkrétní ještě vybrána nebyla. Jisté ale je, že nejpozději od příští sezony tady chceme nová pravidla zavést,“ dodal Tomáš Trtek.

Záměr radnice na zvýšení bezpečnosti vítají i návštěvníci areálu. Někteří se tam totiž v určitých chvílích necítí úplně bezpečně. "Někdy je to opravdu hrůza. Chodíme sem s dětmi, ale co tady občas vidíme je špatné. A plavčíci to asi uhlídat nemohou," uvedla Lenka Doležalová, které by systém vstupného nevadil. "A pokud by to bylo třeba s možností získat oproti vstupenkce slevu v bistru, tak už vůbec ne," doplnila návštěvnice areálu. Problém ale někteří dotázaní návtěvníci vidí v tom, že areálem pouze prochází. "Chodíme nakupovat do rmarketu, který leží na druhé straně koupaliště, a kvůli vstupnému by se nám cesta podstatně prodloužila," dodal Jan Diviš.

Vedení města samozřejmě bude pracovat i s variantou umožnit lidem pouze průchod areálem. Koupaliště Rolava provozuje městská organizace KV City centrum, která se na zavedení popisovaných opaření bude podílet.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky rekreace, bezpečnost, konflikty, hřiště, plavecká sezona, přírodní koupaliště, Karlovy Vary, koupaliště, Rolava, radnice, ANO 2011, Jan Diviš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na karlovarském koupališti Rolava dojde ke zvýšení bezpečnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.