Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nový ředitel Městského zařízení sociálních služeb chce lépe hospodařit a zpřísnit podmínky pro bydlení

Příspěvková organizace města Karlovy Vary získá každý rok na svůj chod z městského rozpočtu zhruba dvacet milionů korun. Tato částka by měla být podle Petra Myšáka do budoucna nižší o několik milionů korun.

„Předpokládám, že bychom se měli pohybovat někde kolem patnácti milionů korun, což je podle mě reálná částka, kterou bychom zatěžovali rozpočet města Karlovy Vary. Ale je třeba udělat některá opatření a samozřejmě i zkvalitnit naše poskytované služby,“ uvedl Petr Myšák, vítěz nedávného výběrového řízení na ředitele Městského zařízení sociálních služeb.

Organizace má v současné době přes sto zaměstnanců, kteří poskytují služby jak v domově ve Staré Roli, tak v terénu. O staré lidi se zaměstnanci starají různě, od dovozu obědů, až po koupání, cvičení a další věci.

„Musíme změnit mnoho věcí, nevyhnutelná je například optimalizace chodu stravovacích provozů. V současné době připravuji návrh koncepce, kterou na začátku září představím zastupitelům města. Snad se s ní ztotožní,“ pokračoval dále ředitel.

Ten si uvědomuje, že v lázeňském městě není na tyto služby sám a má velmi zdatnou konkurenci v několika soukromých poskytovatelích. „Musíme se proto neustále zlepšovat a být jim zdatnou konkurencí, což si myslím, že jsme. Je třeba ale například i zkontrolovat podmínky bydlení v našich zařízeních, kde lidé často nečerpají naše služby, což je jedna z podmínek umístění. Bude to nepříjemné, ale udělat to musíme,“ dodal Petr Myšák.

Čekací doba na umístění do domova pro seniory je v Karlových Varech delší než jeden rok. Je to dáno zejména nízkou kapacitou, která nyní ve Staré Roli činí 57 míst. Ta by se podle nového ředitele měla pohybovat někde kolem sto až sto padesáti míst.

„My samozřejmě aktivitu, která povede ke snížení příspěvku města, rádi přijmeme. Věříme, že koncepce, která nám bude představena, povede ke zlepšení fungování této příspěvkové organizace a to nejen po ekonomické stránce. I proto jsme dělali výběrové řízení na ředitele,“ dodal první náměstek karlovarské primátorky Tomáš Trtek (ANO).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mzss-kv

Štítky senioři, pečovatelská služba, koncepce, Domov pro seniory, Karlovy Vary, Stará Role, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový ředitel Městského zařízení sociálních služeb chce lépe hospodařit a zpřísnit podmínky pro bydlení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.