Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nově zvolený prezident Petr Pavel na návštěvě Karlovarského kraje. Vhodí buly na hokeji, čeká ho beseda v knihovně

Nově zvolený prezident Petr Pavel zamířil na dvoudenní návštěvu Karlovarského kraje. Jde o jeho první větší cestu do regionů od svého zvolení. V Karlovarském kraji se setká se zástupci obcí ve všech třech okresech, v plánu má besedu s občany i návštěvu škol nebo podniků. Na hokejovém utkání mezi Energií a Spartou pak vhodí úvodní buly.

Pavel krátce po svém vítězství ve druhém kole prezidentských voleb uvedl, že by rád navštívil nejdříve kraje, ve kterých získal větší podporu jeho protikandidát Andrej Babiš. V Karlovarském kraji získal Pavel 49 procent hlasů, zatímco Babiš 51 procent. Z okresů vyhrál Pavel jen na Karlovarsku, Chebsko a Sokolovsko bylo více nakloněno Babišovi. Babiš kromě Karlovarského kraje vyhrál ještě v Ústeckém a Moravskoslezském kraji.

Pavel chce poznat hlouběji problémy v regionech, které jsou společně označované jako strukturálně postižené. Společné mají důsledky těžby uhlí, ale také nižší vzdělanostní úroveň nebo mzdy. Chce vědět, kde lidé i starostové, kteří jsou podle Pavla často za hnutí ANO, vidí hlavní problémy. „Nejvíc mě bude zajímat, co obyvatelé Karlovarska považují za hlavní problémy, jak vnímají účinnost, nebo naopak neúčinnost vládních opatření a jak zabránit odcházení mladých lidí z regionu," uvedl Petr Pavel k návštěvě v úterý na facebooku.

V Karlovarském kraji má ve středu Pavel v plánu setkat se s představiteli obcí na Ašsku, v Chebu navštíví mateřské centrum Klubíčko, bude jednat s podnikateli a představiteli firem a navštíví jeden z podniků v Průmyslovém parku Cheb. Jde o společnost BWI, která u Chebu vyrábí od roku 2016 tlumiče a brzdy do automobilů. Firma má čínské vlastníky. Na cestě krajem se také zastaví na radnici v Sokolově.

V Karlových Varech se setká s představiteli Karlovarského kraje a města Karlovy Vary. Sejde se jak s hejtmanem Petrem Kulhánkem (KOA), tak i primátorkou města Andreou Pfeffer Ferklovou (ANO). Měl by také zahájit hokejový zápas mezi HC Energie a Spartou Praha. „Velice si vážíme toho, že si nově zvolený prezident Petr Pavel v rámci svého náročného programu udělal čas i na návštěvu našeho utkání. Je to obrovská čest nejen pro náš klub, ale i pro hokej v celém karlovarském regionu. Věříme, že jej fanoušci přijdou pozdravit v co největším počtu,“ uvedla k návštěvě generální manažerka HC Energie Zdenka Macháčková Šimánková. Na závěr prvního dne návštěvy se setká s občany v krajské knihovně.

Pavel byl zvolen prezidentem ve druhém kole přímé volby, které se konalo 27. a 28. ledna. Čtvrtým českým prezidentem byl zvolen hlasy 3,36 milionu lidí, což představovalo 58,32 procenta hlasujících voličů. Babiše, pro kterého hlasovalo 2,4 milionu lidí, porazil o zhruba 960.000 hlasů. Hlasovat přišlo 70,25 procenta z osmi a čtvrt milionu voličů.

Pavel si se svým týmem minulý týden vybral dovolenou, pracovní program začal tento týden v pondělí, kdy se mimo jiné sešel s prezidentem Milošem Zemanem. V pátek a v sobotu se zúčastní bezpečnostní konference v Mnichově, kde počítá s možností bilaterálních schůzek. Pavlova inaugurace je v plánu 9. března, o den dříve končí mandát Miloši Zemanovi.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna

Štítky ČR, Pavel, správa, Karlovarský kraj, beseda, hokej, návštěva, prezident

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nově zvolený prezident Petr Pavel na návštěvě Karlovarského kraje. Vhodí buly na hokeji, čeká ho beseda v knihovně  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.